11.06.2019

Q&A: Ruuan prosessointi ja jalostus

Julkisuudessa kuulee puhuttavan ruuan prosessoinnista. Prosessointi-sana soveltuu kuitenkin huonosti ilmaisemaan ruuan valmistusta. Elintarvikkeiden ja ruuan valmistusta kutsutaan jalostamiseksi.

Siellä missä valmistetaan ruokaa, käytetään erilaisia jalostusmenetelmiä, joiden mittakaava, tekniikka ja volyymit vaihtelevat.

ETL:n asiantuntijat avaavat tuoreessa Q&A:ssa, mitä ruuan jalostamisella tarkoitetaan, miksi sitä tehdään ja millaisia menetelmiä siinä käytetään. Kantaa otetaan myös siihen, onko jalostettu ruoka ravintoköyhää tai vaarallista.

Lisätietoja antaa

Toimialapäällikkö
Elisa Piesala
ryvfn.cvrfnyn@rgy.sv
040 754 6824
@PiesalaElisa

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Uutiskattaus

ETL:n sidosryhmäjulkaisu Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset muutaman kerran vuodessa.