Q&A: Ruuan prosessointi ja jalostus
Julkisuudessa kuulee puhuttavan ruuan prosessoinnista. Prosessointi-sana soveltuu kuitenkin huonosti ilmaisemaan ruuan valmistusta. Elintarvikkeiden ja ruuan valmistusta kutsutaan jalostamiseksi.
Siellä missä valmistetaan ruokaa, käytetään erilaisia jalostusmenetelmiä, joiden mittakaava, tekniikka ja volyymit vaihtelevat.
ETL:n asiantuntijat avaavat tuoreessa Q&A:ssa, mitä ruuan jalostamisella tarkoitetaan, miksi sitä tehdään ja millaisia menetelmiä siinä käytetään. Kantaa otetaan myös siihen, onko jalostettu ruoka ravintoköyhää tai vaarallista.
Lisätietoja antaa
Toimialapäällikkö
Elisa Piesala
ryvfn.cvrfnyn@rgy.sv
040 754 6824
@PiesalaElisa
» Takaisin