Osakkuusyhtiöt

ETL kehittää elintarvikealan yritysten toimintaedellytyksiä aktiivisesti myös osakkuusyhtiöidensä kautta. ETL:n osakkuusyhtiöitä ovat GS1 Finland Oy, Suomen Pakkaustuottajat Oy ja Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy.

GS1 Finland

GS1 Finland tarjoaa globaaleja standardeja, digitaalisia palveluita ja osaamista tuotteisiin liittyvien tietojen hallintaan ja jakamiseen toimitusketjuissa. Tavoitteena on, että digitaalinen tieto liikkuu koko ruokaketjussa esteettä, kustannustehokkaasti ja yhtenäisten standardien mukaisesti.

GS1 Finland Oy:n omistaa Elintarviketeollisuusliitto, Päivittäistavarakauppa ry ja Keskuskauppakamari.

Lue lisää GS1 Finlandista

Vastuullisuusdataa läpi ruokaketjun

GS1 toteutti ruokaketjun toimijoiden kanssa ruokaketjun vastuullisuustietomallin, joka mahdollistaa vastuullisuuteen liittyvän tiedon siirtymisen alkutuotannosta teollisuuteen, kauppaan ja aina kuluttajille saakka. Lisäksi projektissa laadittiin ehdotus tietomallin käyttöön ottamiseksi.

Tutustu hankkeen julkaisuihin

Suomen Pakkaustuottajat Oy

Suomessa tuotteita pakkaavilla tai pakattuja tuotteita maahantuovia yrityksillä on lakisääteinen velvollisuus huolehtia pakkaustensa kierrättämisestä. Yritykset voivat hoitaa kaikkien pakkaustensa kierrätysvelvollisuuden liittymällä Suomen Pakkaustuottajat Oy:n asiakkaiksi, jolloin SPT vastaa asiakasyritystensä pakkausmateriaalien (kartonki-, paperi-, lasi-, metalli-, muovi- ja puu) kierrätyksestä Suomessa.

Suomen Pakkaustuottajat Oy:n omistaa Elintarviketeollisuusliitto, Päivittäistavarakauppa ry, Värituoteteollisuus ry ja RaSi. SPT:n tavoite on, että pakkausten kierrättäminen tapahtuu vastuullisesti ja kustannustehokkaasti.

Lue lisää Suomen Pakkaustuottajat Oy:stä

 

Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy

Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy tuottaa yhteistyössä tuottajayhteisöjen (SPT ja SUM) kanssa kuluttajille valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausjätteiden kierrätykseen ja helpottaa tuottajavastuullisia yrityksiä pakkausten kierrättämisessä. Lisäksi Rinki neuvoo asiakasyrityksiään pakkausten tuottajavastuuseen liittyvissä asioissa ja kerää tuottajavastuullisilta yrityksiltä lakisääteiseen raportointiin tarvittavat pakkaustiedot.

Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy on suomalaisen teollisuuden ja kaupan omistama voittoa tavoittelematon palveluyhtiö. Rinki-ekopisteverkoston toiminta rahoitetaan yrityksiltä kerätyillä kierrätysmaksuilla.

ETL on yksi Ringin perustajista ja omistajista. Ringin toiminnan kautta ETL haluaa varmistaa, että pakkausten kierrättäminen on yrityksille mahdollisimman vaivatonta.

Lue lisää Rinki Oy:stä