Tietoa ETL:stä

Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteemme on uudistuva, vetovoimainen ja menestyvä ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.

Ruoka-alan vahva ääni

Tuomme jäsenyritystemme äänen yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon. Kokoamme aktiivisesti ratkaisuehdotuksia toimialan kasvuedellytysten turvaamiseksi ja kerromme erilaisten säädösten vaikutuksista toimialalle. Rakennamme aktiivista vuoropuhelua koko arvoketjussa, sillä näemme, että se on koko alan etu.

Jäseninämme on 250 Suomessa ruokia ja juomia valmistavaa yritystä sekä yhteistyösopimus Lihakeskusliiton ja Suomen Leipuriliiton kanssa. Toimintamme piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja Suomen elintarviketeollisuuden tuotannon lähes kokonaan.

Elintarviketeollisuusliitto on Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenliitto.

Olemme jäsen myös elintarvikealan eurooppalaisessa kattojärjestössä FoodDrinkEuropessa sekä European Brands Association AIM:ssä

Jäsenyritykset

ETL edustaa laajasti Suomessa toimivia elintarvikeyrityksiä.

Tutustu jäseniimme

Toimialayhdistykset

ETL:ssä toimii 14 toimialayhdistystä, jotka edustavat elintarviketeollisuuden eri sektoreita ja niillä toimivia jäsenyrityksiä.

Tutustu toimialayhdistyksiin

Osakkuusyhtiöt

ETL kehittää jäsentensä toimintaedellytyksiä myös osakkuusyhtiöidensä ja omistamiensa säätiöiden kautta.

Lisätietoa osakkuusyhtiöistä

Näihin vaikutamme

Vaikuttamistyömme on paitsi perinteistä ydinedunvalvontaa, myös sidosryhmätuen varmistamista sekä julkiseen keskusteluun ja mielikuvien rakentamiseen osallistumista.

Työtämme ohjaa kolme strategista painopistettä: toimintaympäristö ja kasvu, työ ja osaaminen, vastuullisuus ja kestävä kehitys.

Lue lisää vaikuttamistyöstämme
image description

Elintarviketeollisuuspooli

ETL:n yhteydessä toimiva elintarviketeollisuuspooli on osa Huoltovarmuusorganisaation elintarvikehuoltosektoria.

Tietoa huoltovarmuudesta

Kuvapankki

Täältä löydät ETL:n logot, toimitusjohtajan, hallituksen puheenjohtajan ja johtoryhmän jäsenten kuvat

Kuvapankkiin tästä

Vuosikertomukset

Vuosikertomus antaa kokonaiskuvan ETL:n vaikuttamistyöstä.

Täältä löydät vuosikertomukset