Tilastoja elintarvikkeiden viennistä ja tuonnista

Ulkomaankaupan tilastopalvelustamme voit hakea tietoa jalostettujen elintarvikkeiden, hedelmien ja marjojen sekä viljojen ja rehujen viennistä ja tuonnista.

Voit tehdä hakuja tuoteryhmittäin, alatuoteryhmittäin, kauppa-alueittain ja maittain sekä verrata eri ajanjaksojen tietoa toisiinsa.

Palvelun tiedot tulevat Tullin Uljas-tietokannasta. Tilastotiedot päivittyvät noin kolmen kuukauden viiveellä.

Tilastossa on tietoja CN-luokista 02–05, 07–12, 15–23 sekä muutamia nimikkeitä luokista 29, 35 ja 38 (sokerikemian tuotteet ja tärkkelysjohdannaiset). Listaus tilaston CN-nimikkeistä löytyy tästä.

Muut elintarvikkeet -tuoteryhmä sisältää mm. makaronit, kahvi- ja teevalmisteet, mausteet ja kastikkeet. Muut-palkki sisältää puolestaan kaikki muut tuoteryhmät, joita ei ole lueteltu top 10- tai top 20-listauksessa. Tietoa ulkomaankauppatilastojen salassapitokäytännöstä löytyy Tullin sivuilta.

HUOM! Tullin tavaroiden ulkomaankauppatilastoissa Ison-Britannian tiedot on siirretty helmikuusta 2020 lähtien maaryhmästä EU-maat EU:n ulkopuolisiin maihin. Aikasarjojen vertailtavuuden ja yhtenäisyyden vuoksi Tulli on siirtänyt tiedot myös takautuvasti aikasarjoihin.

Tilaston latautuminen voi kestää hetken, joten odotathan rauhassa