Ohjeita yrityksille
Elintarviketurvallisuus
- Akryyliamidiopas (Pdf)
- Elintarvikkeiden mikrobiologisia ohjearvoja viimeisenä käyttöajankohtana tai parasta ennen -päivänä 2022 (pdf)
- Microbiological guideline values 2022 (pdf)
- Kontaktimateriaaliohje 2018 (pdf)
Markkinointi, viestintä ja merkinnät
- Elintarvikkeiden markkinointiohje 2023 (pdf)
- Hyvät rehuvarastojen merkintätavat kotieläintilalla 2011 (Pdf)
- Kaupan ja teollisuuden suositus joulukinkkujen kaupallisista nimistä ja eräistä pakkausmerkinnöistä (Pdf)
- Kaupan ja teollisuuden ohje viestintään ja yhteistyöhön elintarvikkeiden takaisinvetotilanteissa (Pdf)
- Kontaminaationa elintarvikkeeseen joutuneen allergeenin varoitusmerkinnät (Pdf)
- Infograafi lastenruokien ikämerkinnöistä ja muista lakisaateisistä vaatimuksista 2021 (pdf)
- Vastuullinen äidinmaidonkorvikkeiden ja vieroitusvalmisteiden markkinointi (Pdf)
Omavalvontaohjeet
- Elintarviketeollisuuden HACCP-pohjainen omavalvontaohje, kasvis- ja marjateollisuus 2006 (Pdf)
- Elintarviketeollisuuden HACCP-pohjainen omavalvontaohje, leipomoteollisuus 2006 (Pdf)
- Elintarviketeollisuuden HACCP-pohjainen omavalvontaohje, liha- ja ruokavalmisteteollisuus 2006 (Pdf)
- Elintarviketeollisuuden HACCP-pohjainen omavalvontaohje, maidonjalostusteollisuus 2006 (Pdf)
- Elintarviketeollisuuden HACCP-pohjainen omavalvontaohje, makeisteollisuus 2006 (Pdf)
- Elintarviketeollisuuden HACCP-pohjainen omavalvontaohje, yleisosa 2006 (Pdf)
- Elintarviketeollisuuden HACCP-pohjaiset omavalvontaohjeet, kalateollisuus 2006 (Pdf)
- HACCP-pohjaiset omavalvontaohjeet, yleiset lomakemallit (Word)
- Leipomoiden HACCP-pohjainen omavalvontaohje, näytteenottosuunnitelma (Word)
- Leipomoiden HACCP-pohjainen omavalvontaohje, raaka-aineiden vaarat (Word)
- Leipomoiden HACCP-pohjainen omavalvontaohje, vaaran arviointi ja hallinta (Word)
- Leipomoiden HACCP-pohjainen omavalvontaohje, yhteenveto kriittisestä hallintapisteestä (Word)
Muut ohjeet ja suositukset
- Elintarviketeollisuus vesihuollon asiakkaana 2014 (pdf)
- Nitriittilaukattujen lihatuotteiden hapettumisenestoaineet (pdf)
- Perunasektorin tiekartta akryyliamidiasetuksen soveltamiseksi 2018 (pdf)
- Potatissektorns vägkarta för tillämpning av akrylamidförordningen (2018) (pdf)
Q&A:t
Jäsenille
Lisää jäsenyritysten käyttöön tarkoitettuja ohjeita ja suosituksia jäsensivuilla.
Kirjaudu jäsensivuilleOhjeita muiden toimijoiden sivuilla
Talousvesisopimuksen laatiminen
Oppaan elintarviketollisuusyrityksen ja vesihuoltolaitoksen välisen talousvesisopimuksen laatimiseen löydät Vesilaitosyhdistyksen sivuilta.
Oppaaseen tästäElintarvikeyrityksen omavalvonta ja jäljitettävyys
Tietoa omavalvonnasta ja jäljitettävyydestä sekä HACCP-järjestelmästä Ruokaviraston sivuilta.
Lue lisää