Selvitykset ja raportit
Vähähiilinen elintarviketeollisuus 2035
Kesäkuussa 2024 julkaistu Elintarviketeollisuuden päivitetty vähähiilisyystiekartta kuvaa alan ilmastotyön kehitystä ja kokoaa keskeisimmät toimenpiteet, joita ala tarvitsee saavuttaakseen vähähiilisyyden. Tavoitteena on hiilineutraalisuus yritysten omien päästöjen osalta vuoteen 2035 mennessä.
Tutustu selvitykseen tästäElintarviketeollisuuden TKI-tiekartta
ETL:n yhdessä jäsenyritystensä ja VTT:n kanssa työstämä tiekartta listaa TKI-toiminnan pullonkaulat ja keinot niiden ratkaisemiseksi. Pitkäjänteiset investoinnit t&k:hon mahdollistavat ruoka-alan kasvupotentiaalin hyödyntämisen koko laajuudessaan.
Tiekarttaan tästäSelvitys elintarvikealan koulutuksesta
ETL:n teettämä selvitys elintarvikealan koulutuksen palvelukyvystä kokoaa tietoa siitä, miten alan koulutus vastaa elintarvikeyritysten tarpeisiin ja millaista osaamista alalla tulevaisuudessa tarvitaan.
Raporttiin tästäElintarviketeollisuuden biodiversiteettiselvitys
Elintarviketeollisuuden tuore biodiversiteettiselvitys kokoaa alan keskeisimmät luontovaikutukset ja keinot vaikutusten vähentämiseksi. Selvityksessä on myös konkreettisia ohjeita yrityksille oman luontotyön aloittamiseksi.
Tutustu selvitykseenElintarviketeollisuuden tiekartta vähähiilisyyteen
Ilmastonmuutoksen torjuminen ja sen vaikutusten hillitseminen on keskeinen osa elintarviketeollisuuden vastuullisuustyötä. Elintarvikealan tiekarttatyössä selvitettiin keinoja, joilla elintarviketeollisuuden yritykset voivat toimia entistä vähähiilisemmin ja ilmastoystävällisemmin.
Tutustu tiekarttaanElintarviketeollisuuden tutkimusstrategia 2018-2025
Elintarviketeollisuuden tutkimusstrategia linjaa, kuinka tutkimuksella ja tutkimusyhteistyöllä tuetaan elintarviketeollisuuden kasvumahdollisuuksia ja kannattavuutta globaalissa toimintaympäristössä ja luodaan edellytyksiä entistä kestävämmälle ruuan tuotannolle Suomessa.
Lue lisää