12.10.2015

Koululaiset vierailevat elintarviketeollisuuden yrityksissä tammikuussa

Ruokien, herkkujen ja janonsammuttajien tekemiseen tarvitaan monenlaisia osaajia. Koska ruokaa syödään joka päivä, elintarviketeollisuus on moniin muihin aloihin verrattuna vakaa työllistäjä. Suomessa on noin 2 000 elintarviketeollisuuden yritystä, joissa valmistetaan ruokia, juomia, leivonnaisia ja makeisia. Niissä työskentelee noin 33 000 henkilöä erilaisissa ja haastavissa työtehtävissä.

Tammikuussa koululaisilla on mahdollisuus tutustua elintarviketeollisuuden yritysten arkeen ja työtehtäviin, kun yritykset avaavat ovensa koululaisryhmille. Elintarviketeollisuuden esittelypäivä järjestetään 20.1.2016. Esittelypäivä on suunnattu elintarvikealasta kiinnostuneille, ammatinvalintaa pohtiville 8.–9.-luokkalaisille ja lukiolaisille sekä heidän opettajilleen. Päivän tavoitteena on innostaa nuoria löytämään alan koulutus- ja työmahdollisuudet.

Esittelypäivän vierailuyritykset 2016

Arla Oy Söderkulla
Atria Suomi Oy, Nurmo
Condite Oy, Naantali
Fazer Makeiset Oy, Vantaa
Oy Hartwall Ab, Lahti
HKScan Finland, Forssa
HKScan Finland, Mikkeli
Kaslink Oy, Koria
Raisio-konserni, Raisio
Saarioinen Oy, Valkeakoski
Oy Sinebrychoff Ab, Kerava
Suomen Sokeri Oy, Kantvik

Koulut voivat hakea yritysvierailulle 4.11. saakka. Lisätietoa esittelypäivästä ja koulujen hakemuslomake löytyvät Ammatinvalinta-sivuilta.

Lisätiedot:
tiedottaja Liisa Tikkanen, p. 050 377 4100

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.