03.05.2011

Vuoden Tähtituote 2011 on Valio Plus™ rasvaton maito

Vuoden Tähtituote 2011 -kilpailun kuluttajaäänestyksen voittaja on Valio Oy:n Jyväskylän meijerissä valmistama Valio Plus™ rasvaton maito. Kuluttajat äänestivät Valio Plus™ rasvattoman maidon voittajaksi viidestä asiantuntijaraadin finaaliin valitsemasta uutuustuotteesta. Ensimmäistä kertaa Vuoden Tähtituote -kilpailussa kuluttajat ratkaisivat voittajan. Kilpailu keräsi kolmen äänestysviikon aikana yli 5000 ääntä.

Asiantuntijaraadin mukaan finalistit on innovoitu perustuotteista kuluttajien elämäntavat ja odotukset huomioiden. Niissä korostuu herkullisuus, aitous, terveellisyys ja vastuullisuus. Valio Plus™ rasvatonta maitoa raati luonnehti seuraavasti:

”Supertuote kaikille, etenkin lapsille, urheilijoille ja vanhuksille, jotka tarvitsevat rakennusaineita luustolle ja lihaksille. Sisältää tavallista maitoa enemmän maidon luonnollista proteiinia, kalsiumia ja D-vitamiinia. Koska maitoa käytetään päivittäin, tällä tuotteella voi vaikuttaa oikeasti ravinnon saantiin ja kansanterveyteen. Maku kohdallaan! Lisäksi tuotteen säilyvyys ja väri ansaitsevat kiitosta.”

Kovatasoiseen kilpailuun osallistui yhteensä 35 elintarviketeollisuuden innovatiivista tuoteuutuutta ja tuoteperhettä. Valio Plus™ rasvattoman maidon lisäksi finaalissa olivat Biokia®-marjatuoteperhe, Kanniston Leipomon Piparkakku, Linkosuon RuisSipsi-tuoteperhe sekä Tammisen Aitoa Rotukarjan Pihvilihaa -tuoteperhe. Yhdeksänjäsenisen asiantuntijaraadin puheenjohtajana toimi Maku-lehden toimituspäällikkö ja Ruokatoimittajien puheenjohtaja Helena Saine-Laitinen.

Elintarviketeollisuusliiton vuodesta 1989 järjestämä Vuoden Tähtituote -kilpailu esittelee kotimaisen tuotekehityksen huippuja. Kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä tuotekehitykseen. Raati arvioi erityisesti kilpailuun osallistuneiden tuotteiden innovatiivisuutta, kaupallisia näkymiä ja aistittavaa laatua.

Äänestystulos julkistettiin 3.5.2011 Suomen suurimmassa elintarvikealan koulutustapahtumassa Elintarvikepäivä 2011:ssä Helsingin Messukeskuksessa.

Lisätiedot:
Valio Oy, markkinointipäällikkö Tuija Rantanen, p. 010 381 2256 Valio Oy, tuotepäällikkö Paula Viikari, p. 010 381 2962
Elintarviketeollisuusliitto ry, viestintäjohtaja Sirpa Rinne, p. 0400 685 975

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.