09.04.2021

Q&A: SUP-direktiivi

Euroopan unioni hyväksyi vuonna 2019 direktiivin 2019/904/EU, joka koskee tiettyjen muovituotteiden ympäristövaikutuksen vähentämisestä. Direktiivistä käytetään myös nimitystä SUP-direktiivi, jolla viitataan kertakäyttöisiin muovituotteisiin (SUP=single-use plastic). Direktiivin tavoitteina on vähentää roskaantumista ympäristössä, erityisesti merialueilla, edistää kiertotaloutta ja yhtenäistää tuotesääntelyä EU:n sisämarkkinoilla.

Mitä tuotteita direktiivillä säädellään? Minkälaisia tuotteita ei saa tulevaisuudessa saattaa markkinoille? Minkälaisia toimenpiteitä direktiivin noudattaminen edellyttää? Miltä tahoilta saa lisätietoa direktiivin toimeenpanosta Suomessa?

Rinki Oy:n SUP-ryhmä on kerännyt vastauksia yleisimpiin kertakäyttömuovidirektiiviin liittyviin kysymyksiin. Myös ETL on mukana pakkausten tuottajavastuullisia yrityksiä edustavien järjestöjen kokoamassa ryhmässä.

Lisätietoja:
Rinki Oy:n asiakaspalvelupäällikkö Maija Peltola, puh. 040 543 7007, maija.peltola@rinkiin.fi
Elintarviketeollisuusliiton johtaja Heli Tammivuori, puh. 040 557 5667, heli.tammivuori@etl.fi

Kuva: Mostphotos

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Uutiskattaus

ETL:n sidosryhmäjulkaisu Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset muutaman kerran vuodessa.