Artikkeli

Vierailupäivä esitteli elintarvikealaa nuorille – Fazerilla opittiin leipomon ja makeistehtaan työtehtävistä

Julkaistu:

Tammikuun 24. päivänä monissa ruoka- ja juomayrityksissä tervehdittiin tulevaisuuden työntekijöitä. Vuotuisen Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä -tempauksen myötä yritysten ovet aukesivat yläkouluista ja lukioista saapuville ryhmille.

Elintarviketeollisuusliiton ja jäsenyritysten järjestämällä päivällä halutaan kannustaa nuoria hakeutumaan ruoka-alan opintojen ja uran pariin. Suurta suosiota herättänyt tapahtuma järjestettiin tänä vuonna yhdennettätoista kertaa.

Päivään osallistui kaikkiaan 470 nuorta opettajineen, ja vierailun tarjosi 24 elintarvikeyritysten toimipaikkaa. Yksi mukana olleista yrityksistä oli Fazer, jolle päivän järjestäminen on muodostunut jo perinteeksi.

Tuotekehitys kuuntelee kuluttajaa ja testaa

Vantaan Fazerilaan saapui vierailulle kaksi yläkoululaisryhmää. Peltolan koulun valinnainen kotitalouden ryhmä pääsi tutustumaan Fazer Makeisten toimintaan, ja 9.-luokkalaiset Askolan koulusta perehtyivät Fazer Leipomoihin.

Makeisten päivä alkoi tutustumisella tuotekehitykseen, ja työtään ja koulutustaustojaan esittelivät tuotekehittäjät Sini Räisänen ja Sari Soininen.

Tuotekehittäjien työnkuvaan kuuluu muun muassa suklaiden, jäätelöiden ja purukumien sekä reseptien kehitystä. Tuotetestaus on tärkeä osa työtä. Myös Peltolan koulun ryhmä pääsi koemaistelemaan ja arvioimiaan uusia makuja.

Esittelyn aikana opittiin, että kuluttajien toiveilla on elintarvikeyrityksen tuotekehityksessä iso rooli. Joskus uuden tuotteen tai makuvariantin idea voi olla lähtöisin suoraan kuluttajalta saadusta palautteesta.

Fazer Makeisilla työskentelee yhteensä 1 200 henkilöä. Myös Karkkilassa ja Lappeenrannassa on makeistehtaat, joista Lappeenranta osallistui Maistuvaan päivään.

Monenlaisia urapolkuja ja vinkkejä työnhakuun

Askolan koulun nuorelle kuulijakunnalle esiteltiin Fazer Leipomoiden toimintaa leipomonjohtaja Antti Laasosen johdolla. Fazerilan kymmenellä tuotantolinjalla tehtaillaan vuosittain noin 80:tä eri tuotetta leivistä makeisiin leivonnaisiin. Leipomo työllistää Vantaalla yhteensä 465 henkilöä.

Leipomon monenlaiset työnkuvat tulivat vierailulla tutuiksi. Päivän aikana kuultiin muun muassa myymäläleipomoesimiehen, valmistuspäällikön sekä asiakkuusjohtajan tehtävistä ja urapoluista.

Fazerin Maistuvassa päivässä nuoria myös ohjeistettiin työnhaussa ja pohdittiin, millaisia perustaitoja työelämässä tarvitaan. Tapetilla olivat lisäksi kesätyöt. Fazerilla tuotantotehtäviin on 18 vuoden ikäraja, mutta nuoremmille voi löytyä kesäharjoittelupaikka Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman kautta.

Molempien ryhmien päivä huipentui kierrokseen Fazerin vierailukeskuksessa, jossa toiminnallista ohjelmaa sekä tietenkin myös makeaa maisteltavaa riitti.

Nuorelle yritysvierailu on elämys, josta kerrotaan myös kotiväelle. Opettajan lähettämässä iloisessa kiitosviestissä kerrottiin, että hyvää palautetta oli saatu niin oppilailta kuin huoltajiltakin.

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset