Artikkeli

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu tulee taas

Julkaistu:

Elintarvikeyritykset tarjoavat jälleen tulevana kesänä runsaasti kesätyöpaikkoja eri puolilla Suomea. Varsinaisten kesätyöpaikkojen lisäksi elintarviketeollisuuteen solmittu Tutustu työelämään ja tienaa -sopimus mahdollistaa tänä vuonna kesäharjoittelun peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille sekä ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen osallistuville nuorille.

Harjoittelu on mahdollinen sekä elintarviketeollisuuden työntekijä- että toimihenkilötehtävissä, toimihenkilötehtävissä myös lukiolaisille. Elintarviketeollisuusliitto on sopinut Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmasta Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SELin ja Ammattiliitto Pron kanssa.

Kesäharjoittelun tarkoituksena on tarjota nuorille omakohtaista kokemusta elintarvikealan yritysten toiminnasta, eri työtehtävistä, henkilöstörakenteesta, yhteistyömuodoista ja alan tarjoamista mahdollisuuksista. Koululaiset saavat mahdollisuuden tehdä heille sopivaa käytännön työtä.

Kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää kestävän kesäharjoitteluohjelman mukainen työsuhde voidaan sijoittaa aikavälille 1.6.–15.8.2021. Työstä maksetaan kertakaikkisena palkkana 360 euroa.

– Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelupaikkoja kannattaa tiedustella oma-aloitteisesti suoraan yrityksistä, vaikka paikkoja ei olisi ilmoitettu avoimeksi, ETL:n työmarkkinalakimies Annaleena Pentikäinen vinkkaa.

Tarkempia ohjeita ja vinkkejä nuorille kesätöiden hakemiseen löytyy esimerkiksi Kun koulu loppuu -sivustolta

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset