Tiedote

SEL ilmoitti elintarvikealan yrityksiin kohdistuvista tukilakoista

Julkaistu:

SEL on ilmoittanut tänään elintarvikealan yrityksiin kohdistuvista tukilakoista. Ilmoituksen mukaan kyseisillä tukilakoilla tuetaan Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n työehtosopimusneuvotteluita. Tukityötaistelu alkaa maanantaina 6.3.2023 kello 00.00 ja päättyy keskiviikkona 8.3.2023 kello 03.00.

Elintarvikealoille on 13.2.2023 saatu sovittua uudet työehtosopimukset. Työrauha on sopimuksilla taattu kahdeksi vuodeksi.

– Elintarvikealan tukilakot ovat täysin pöyristyttäviä tässä tilanteessa. Uudet sopimukset elintarvikealalla on vasta saatu allekirjoitettua ja nyt jo työntekijät ovat toteuttamassa tukilakkoja. Tämä osoittaa jälleen kerran, kuinka ontuva työrauhajärjestelmä Suomessa on, Elintarviketeollisuusliiton johtaja Anne Somer harmittelee.

Tukilakoilla on merkittäviä vaikutuksia elintarvikeyritysten toimintaan. Tukilakko osoittaa täydellistä piittaamattomuutta.

– Lakkojen kohdistaminen vaikeassa taloudellisessa tilanteessa painiviin elintarvikealan yrityksiin on kohtuutonta. Lakon ulkopuolinen, riitaan millään tavalla liittyvä toimiala joutuu kärsimään, Anne Somer jatkaa.

Tukilakot kertovat jälleen kerran siitä, miten tukilakoilla voidaan vaikeuttaa merkittävästi kiistojen ulkopuolella olevien yritysten liiketoimintaa. Tästä aiheutuu haittaa myös yritysten asiakkaille ja viime kädessä kuluttajille.

– Sovittelijalle tulisi nyt antaa työrauha ratkaisun löytämiseen ja pidättäytyä tukityötaisteluista, Somer toteaa.

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset