Tiedote

Riikka Korolainen johtavaksi asiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon

Julkaistu:

Riikka Korolainen on nimitetty johtavaksi asiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon (ETL) 13.11.2023 alkaen. Hänen vastuualueensa on digitalisaatio ja data. Tehtävä on Elintarviketeollisuusliitossa uusi.

Korolainen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja tuotantotalouden diplomi-insinööri. Hän on myös tekniikan tohtoriopiskelija (datatalous).

Viimeksi Korolainen on toiminut Business Finlandissa asiantuntijana Large Company and Public Research Funding -yksikössä vastaten suurten yritysten ja tutkimusorganisaatioiden tutkimus- ja kehitysprojektien sekä verkottuneiden yhteishankkeiden rahoitushakemusten arvioinnista ja käsittelystä. Hänellä on aiempaa työkokemusta myös Finnvera Oyj:stä ja Olvi Oyj:stä.

Digitalisaation nopea kehitys ja datan roolin vahvistuminen elintarvikeketjun kilpailutekijänä haastavat koko ruoka-alaa uuteen ajatteluun. Elintarviketeollisuuden toimijoille syntyy ennennäkemättömiä mahdollisuuksia kehittää dataa ja digitalisaatiota hyödyntävää liiketoimintaa. ETL haluaa edistää toimialalle yhtenäisiä standardeja ja kehittää tiedon liikkumista ruokajärjestelmässä.

– Osana tätä kehitystä haluamme vahvistaa asiantuntijuuttamme digitalisaatiossa ja datataloudessa. Tavoitteenamme on parantaa jäsenyritystemme toimintaedellytyksiä myös tällä osa-alueella, toimitusjohtaja Mikko Käkelä perustelee.

Tieto, turva ja teknologia nousevat yhä keskeisemmiksi, kun ruoka-alalle rakennetaan kestävää ja vastuullista tulevaisuutta. Maailmanpoliittiset tapahtumat taas pakottavat pohtimaan ruuan omavaraisuutta, saatavuutta ja turvallisuutta.

Riikka Korolainen on mukana edistämässä näitä osa-alueita sekä käynnissä olevaa Food Data Finland -kasvumoottorihanketta, jossa data valjastetaan laajasti koko ruokaketjun kehittämiseen.

– Uskon, että Riikan monipuolinen koulutustausta liiketaloudesta ja datataloudesta sekä tämänhetkisen työn mukanaan tuoma kokemus yritysten tutkimus- ja kehitysprojekteista antavat erinomaiset lähtökohdat tehtävässä menestymiseen, Mikko Käkelä sanoo.

– Odotan innolla yhteistyötä elintarvikealan yritysten kanssa. Ryhdymme tunnistamaan yhdessä keinoja, joilla vauhditamme yritysten kyvykkyyttä datan hyödyntämiseen ja jakamiseen osana liiketoiminnan kehittämistä. On hienoa päästä rakentamaan ja viemään tätä kokonaisuutta eteenpäin, Riikka Korolainen iloitsee.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mikko Käkelä, puh. 040 560 7569, mikko.kakela@etl.fi
Johtava asiantuntija Riikka Korolainen 13.11. alkaen, puh. 050 3558 177, riikka.korolainen@etl.fi

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset