Tiedote

Nuoret tutustuvat ruokia ja juomia valmistaviin yrityksiin

Julkaistu:

Elintarviketeollisuusliitto järjestää yhdessä jäsenyritystensä kanssa tempauksen, jossa nuoret pääsevät tutustumaan ruokia ja juomia valmistaviin yrityksiin ja alan työmahdollisuuksiin.

Elintarvikeyritysten ovet aukeavat yläkouluista ja lukioista saapuville ryhmille keskiviikkona 24. tammikuuta. Vierailukohteina on yhteensä 24 toimipaikkaa ympäri Suomen.

─ On tärkeää, että nuoret saavat tietää, miten monenlaisia urapolkuja ja työtehtäviä alalta löytyy. Kipinä alan opintojen aloittamiseen ja vaikka kesätöihin voi saada alkunsa tutustumiskäynnistä yritykseen, toimitusjohtaja Pia Pohja Elintarviketeollisuusliitosta toteaa.

Vuosittaisen Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä -tapahtuman tavoitteena on kannustaa nuoria hakeutumaan ruoka-alan opintojen ja uran pariin. Tapahtuma tarjoaa vuosittain sadoille nuorille mahdollisuuden nähdä, miten ruokia ja juomia valmistetaan elintarviketeollisuuden yrityksissä ja millaista osaamista alalla tarvitaan.

– Elintarviketeollisuus on hyvä tulevaisuuden työpaikka, sillä ruokaa tarvitaan aina. Tulevaisuuden työtehtävissä näkyvät varmasti digitalisaatio, teknologian kehittyminen sekä kasvava ruokavienti, Pohja kuvailee.

Elintarvikeyrityksillä on merkittävä rooli työllistäjinä. Suomessa toimivat noin 1 700 elintarviketeollisuuden yritystä antavat työpaikan kaikkiaan 38 000 henkilölle.

Vierailuyritykset ja paikkakunnat

Apetit: Säkylä, Pudasjärvi ja Helsinki (Kivikko ja Kalasatama)
Atria, Seinäjoki, Nurmon tehtaat
Avena Kantvik, Kirkkonummi
Fazer Leipomot, Vantaa
Fazer Makeiset: Vantaa ja Lappeenranta
HKScan Finland: Forssa, Rauma ja Vantaa
Juustoportti, Jalasjärvi
Kronfågel, Lieto (vierailu järjestetään toisena päivänä)
Länsi-Kalkkuna, Säkylä
Maustaja, Pyhäntä
Paulig, Helsinki
Saarioinen, Huittinen
Sinebrychoff, Kerava
Sucros / Suomen Sokeri: Kantvik ja Säkylä
Valio: Helsinki ja Suonenjoki
Vuohelan Herkku, Hartola

 

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset