Tiedote

Monipuolinen elintarvikeala esittäytyy jälleen Maistuvassa päivässä

Julkaistu:

Elintarviketeollisuusliitto järjestää tänä vuonna Maistuvan päivän, joka tutustuttaa nuoria virtuaalisesti elintarvikealaan ja sen moninaisiin työmahdollisuuksiin.

Teemapäivällä, joka on viime vuosina pidentynyt koko viikon mittaiseksi, on jo pitkät perinteet. Tavallisesti se on järjestetty nuorilta runsaasti kiitosta saaneina vierailuina ruokia ja juomia valmistaviin yrityksiin eri puolille Suomea. Tänä vuonna Maistuva päivä siirtyy poikkeuksellisten olojen vuoksi verkkoon.

Tuoreelta Maistuva päivä -nettisivulta löytyy alaa esitteleviä videoita ja aineistopaketti. Suosikkitubettaja Roni Back juontaa videot, jotka käsittelevät elintarviketeollisuuden töitä, innovaatioita ja vastuullisuutta. Videoilla pääsevät ääneen eri tehtävissä elintarvikeyrityksissä työskentelevät henkilöt.

– Maistuvalla päivällä haluamme kertoa nuorille, miten valtavan monipuolinen ala elintarviketeollisuus on. Yritykset pystyvät tarjoamaan laajan kirjon työtehtäviä, joihin on mahdollista päätyä useita eri koulutusreittejä pitkin, myös muista opinnoista kuin elintarvikealan koulutuksesta. Osaajia tarvitaan kaikilta koulutusasteilta, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja sanoo.

– Yhtä runsasta määrää uramahdollisuuksia ja tehtäviä tuskin löytyy moneltakaan muulta teollisuudenalalta, hän hehkuttaa.

Tulevaisuuden kannalta on tärkeää lisätä elintarvikealan koulutuksiin hakeutuvien nuorten määrää. Elintarviketeollisuus kehittyy koko ajan, innovoi ja kuuntelee tarkoin kuluttajien toiveita. Yritykset tarvitsevat osaavia työntekijöitä kaikkialle Suomeen, sillä elintarvikeyrityksiä toimii jokaisessa maakunnassamme Ahvenanmaalta Lappiin. Lähes 1 800 alan yritystä antaa työpaikan 38 000 henkilölle.

  • Maistuvan päivän videot ja aineistopaketti löytyvät Elintarviketeollisuusliiton verkkosivuilta www.etl.fi/maistuva-paiva
  • Videoita voi katsella myös suoraan Elintarviketeollisuusliiton Youtube-kanavalta
  • Sosiaalisessa mediassa Maistuva päivä näkyy tunnisteella #maistuvapäivä

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset