Tiedote

Maiju Korhonen johtavaksi asiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon

Julkaistu:

YTM Maiju Korhonen on nimitetty johtavaksi asiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon 1.11.2022 alkaen. Hän vastaa muun muassa osaavan työvoiman saatavuuteen, koulutukseen, osaamiseen sekä alan vetovoimaan liittyvistä kokonaisuuksista.

Maiju Korhonen siirtyy tehtävään Energiateollisuus ry:stä, jossa hän on toiminut koulutus-, osaamis- ja vetovoima-asioiden asiantuntijana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry:n pääsihteerinä.

Elintarvikealalle tarvitaan jatkuvasti uusia osaajia. Osaavan työvoiman tarve onkin noussut keskeiseksi huolenaiheeksi alan yrityksissä.

– Vahvistamme Elintarviketeollisuusliiton edunvalvonnan painopistettä osaamiseen, osaavan työvoiman saatavuuteen ja alan vetovoimaan. Maijun tehtäväkenttä tulee olemaan siinä keskeinen. Hänen kokemuksensa koulutuksen, osaamisen ja vetovoima-asioiden parista tuo tarvitsemaamme asiantuntemusta ja vaikuttavuutta tästä kokonaisuudesta, Elintarviketeollisuusliiton johtaja Anne Somer sanoo.

– Olen erittäin iloinen, että pääsen auttamaan elintarvikealan yrityksiä ratkaisemaan osaavan työvoiman saatavuuden haasteita. Kotimaisen työvoiman rinnalla pystymme työhön johtavalla maahanmuutolla rakentamaan myös tälle alalle mahdollisuuksia osaajien saatavuuden turvaamiseksi. Tarvitsemme nopeita ja vaikuttavia toimenpiteitä, Maiju Korhonen sanoo.

– Työhön johtavan maahanmuuton lisäksi on varmistettava, että elintarvikealan koulutus Suomessa vastaa määrältään ja laadultaan yritysten tarpeita. Yhdessä yritysten kanssa lisätään alan houkuttelevuutta ja vetovoimaa.


Kuva: Energiateollisuus ry

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset