Blogi

Harjoittelujakso ETL:ssä teki haaveesta totta

Kirjoittanut: Janier Väisänen

Julkaistu:

Hakiessani opiskelemaan liiketalouden tradenomiksi haaveilin mahdollisuudesta työskennellä yrityksessä, jossa olisin oikeasti osa merkityksellistä työtä tekevää tiimiä.

Minua ei kiinnosta olla itse esillä, vaan viihdyn taustalla. Uskon niin sanotun taustatuen antamisen muulle työryhmälle olevan yhtä tärkeä työtehtävä kuin mikä tahansa muukin. Koen harjoittelujaksoni Elintarviketeollisuusliitossa antaneen minulle mahdollisuuden toteuttaa juuri tuon haaveeni.

Harjoitteluni aikana pääsin tutustumaan elintarvikealaan paremmin ja näkemään, kuinka laaja sen kenttä käytännössä on. Useat sukulaiseni ovat työskennelleet alkutuotannon puolella, mutta itse elintarvikkeiden valmistus oli minulle tänne tullessani isolta osalta mysteeri.

Pääsin jakson aikana näkemään, kuinka Elintarviketeollisuusliitossa moniammatillinen tiimi tekee sujuvasti saumatonta yhteistyötä yritysten edunvalvonnan hyväksi. Oli erittäin mielenkiintoista oppia lisää kunkin työtehtävistä ja nähdä, miten edunvalvontaa käytännössä tehdään.

Oli hienoa olla osa ETL:n tiimiä. Sain mahdollisuuden hyödyntää aiempaa osaamistani harjoittelussani ja opin paljon uutta. Pääsin tekemään mielenkiintoisia työtehtäviä, enkä ollut mikään juoksupoika, jolle jäisi vain hanttihommat. Työtehtäväni olivat usein sellaisia, joissa pääsin käyttämään luovuuttani, eivätkä työpäivät toistaneet itseään.

Ehdoton kohokohta harjoittelussani olivat videot, jotka teimme EU:n pakkausuudistuksesta. Niitä toteuttaessa koin tekeväni työtä oikeasti tärkeän asian puolesta. On ollut mukavaa tutustua ETL:n tiimiin ja muihin Huolintatalossa työskenteleviin.

Koen saaneeni harjoittelulta paljon ja olen kiitollinen siitä, että minut valittiin juuri tänne. Etsiessäni harjoittelupaikkaa kohtasin monenlaisia ennakkoluuloja etnisen taustani ja muiden tekijöiden vuoksi. Moni yritys sanoo olevansa suvaitsevainen ja kannustavansa yksilöllisyyteen, mutta harva on sitä vielä käytännössä. Sen vuoksi uskon minulla olleen vaikeuksia löytää harjoittelupaikka, vaikka lähetin lähes sata hakemusta ja olin tuolloin harjoittelua vaille valmis tradenomi.

Elintarviketeollisuusliitossa minua kohdeltiin hyvin heti haastattelusta lähtien. Täällä koin olevani osa tiimiä. Tuskin kovin moni harjoittelija saa nykypäivänä enää omaa työhuonetta, jonka ikkunasta näkyy jopa Linnanmäki.

Tämä harjoittelu oli minulle kaikin tavoin antoisa kokemus ja olen siitä todella kiitollinen. Olen saanut uudenlaista itseluottamusta ja uskon muistelevani täällä viettämääni aikaa lämmöllä tulevaisuudessa. Toivonkin työllistyväni jatkossa paikkaan, jossa voin kokea olevani osa yhtä merkityksellistä työtä tekevää tiimiä kuin täällä.

 

Janier opiskeli Laurea-ammattikorkeakoulussa liiketalouden tradenomiksi ja valmistui harjoittelujakson aikana.

Esimerkiksi nämä videot ovat Janierin kuvaamia ja editoimia:

 

Jaa artikkeli

Kirjoittaja

Janier Väisänen

Harjoittelija ETL:ssä 10/2023-2/2024

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset