Artikkeli

Euroopan elintarviketeollisuus vaatii toimia pk-yritysten hyväksi

Julkaistu:

Pienet ja keskisuuret yritykset nostetaan tällä viikolla keskiöön EU:ssa. Mukana pk-tietoisuutta herättämässä on Euroopan elintarvike- ja juomayrityksiä edustava FoodDrinkEurope, joka vaatii komissiolta ja parlamentilta vahvempia toimia pk-yritysten hyväksi.

Järjestö muistuttaa, että peräti 99 prosenttia elintarvike- ja juomayrityksistä luetaan pk-yrityksiksi, koska ne työllistävät alle 250 henkilöä. Elintarviketeollisuus on kaikkiaan iso tekijä Euroopassa: ala antaa työtä 4,2 miljoonalle ihmiselle 289 000 yrityksessä ja on liikevaihdoltaan, työllisyydeltään ja jalostusarvoltaan Euroopan suurin!

FoodDrinkEurope listaa pk-kannanotossaan suosituksia Euroopan komissiolle ja parlamentille. EU:n politiikkaan tarvitaan muutoksia, jotka auttavat vauhdittamaan pienten ja keskisuurten yritysten kasvua.

Suositukset koskevat hallinnollisen taakan keventämistä, rahoituksen parempaa saatavuutta, markkinoillepääsyn helpottamista kolmansissa maissa, työvoiman saantia ja henkilöstön kehittämistä, tutkimukseen ja tuotekehitykseen kannustamista sekä pelisääntöjen parantamista alan kaikissa hankintaketjuissa.

FoodDrinkEuropen varapuheenjohtaja Frans Egbertsin mukaan elintarvikeala tarjoaa huikeita mahdollisuuksia tulevaisuuden nuorille yrittäjille ja innovaattoreille. Yrityksillä on myös tärkeä rooli paikallisten ruokaperinteiden vaalijoina eri puolilla Eurooppaa.

– Hyvin toimivat sisämarkkinat ovat elinehto elintarviketeollisuudelle. Ne takaavat, että eurooppalaisen kuluttajan saatavilla on joka päivä runsas ja monipuolinen valikoima ruokaa ja juomaa, Egberts sanoo.

Elintarviketeollisuusliitto on FoodDrinkEuropen jäsen.

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset