Artikkeli

Elintarvikeyritykset tarjoavat jälleen Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja

Julkaistu:

Elintarviketeollisuusliitto on sopinut Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelmasta kesälle 2022 Suomen Elintarviketyöläisten Liiton ja Ammattiliitto Pron kanssa. Harjoittelujakson aikana nuori pääsee kerryttämään arvokasta työkokemusta ja tienaamaan pientä taskurahaa.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on monelle koululaiselle ensimmäinen kosketus työelämään. Elintarviketeollisuus haluaa olla edistämässä nuorten työllistymistä ja tutustuttaa heitä työelämän pelisääntöihin, alan yritysten toimintaan sekä monipuolisiin työtehtäviin.

Kenelle harjoittelu on suunnattu?

Harjoittelun voi suorittaa sekä elintarviketeollisuuden työntekijä- että toimihenkilötehtävissä. Tutustu työelämään ja tienaa -paikkaa voivat hakea peruskoululaiset, kymppiluokkalaiset sekä VALMA-koulutuksessa opiskelevat nuoret. Toimihenkilötehtäviin voivat hakea myös lukiolaiset.

Milloin harjoittelun voi suorittaa ja mitä palkkaa työstä maksetaan?

Kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää kestävän kesäharjoitteluohjelma sijoittuu työntekijätehtävissä ajanjaksolle 1.6.–15.8.  ja toimihenkilötehtävissä ajalle 1.6.–31.8. Työstä maksetaan palkkaa yhteensä 365 euroa.

Miten harjoittelupaikkaa haetaan?

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa haetaan samalla tavalla kuin muitakin työpaikkoja. Nuoren kannattaa tiedustella Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa oma-aloitteisesti häntä kiinnostavista yrityksistä, vaikkei avoimista paikoista olisi ilmoitettu julkisesti. Lista Elintarviketeollisuusliiton jäsenyrityksistä löytyy täältä. 

Kuva: Niko Jerkkonen, Vastuullinen kesäduuni

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset