Elintarviketeollisuusliitto (ETL) järjestää yhdessä jäsenyritystensä kanssa 27.–31.1.2020 teemaviikon, jonka aikana koululaisryhmät pääsevät tutustumaan ruokia ja juomia valmistaviin yrityksiin. Maistuva päivä -tapahtuman tavoitteena on esitellä nuorille, miten monipuolisia uravaihtoehtoja elintarvikeala tarjoaa.
– Ala kehittyy jatkuvasti ja suomalainen elintarvikealan osaaminen on huipputasoa. Yritykset tarvitsevat osaavaa työvoimaa ja ne työllistävät ammattilaisia kaikilta koulutusasteilta: työssäoppijoista, ammattiopinnoista ja ammattikorkeakouluista valmistuneista aina yliopistokoulutuksen saaneisiin, ETL:n toimitusjohtaja Pia Pohja kertoo.
– Maistuva päivä on loistava tapa tehdä yrityksiä ja niissä tehtävää työtä näkyväksi, sillä tutustuminen saattaa hyvinkin johtaa kesätyöhön, mielenkiintoon alan opiskelua kohtaan ja työllistymiseen ruoka-alalla.
Suomessa toimii 1 771 elintarviketeollisuuden yritystä, joista valtaosa on pk-yrityksiä. Ala työllistää 38 000 henkeä ja yrityksiä sijaitsee kaikissa maakunnissa.
─ Elintarviketeollisuus on oivallinen ja vakaasti työllistävä valinta, sillä ruokaa syödään joka päivä. Alan ammattilaiset pääsevät myös muovaamaan tulevaisuutta, sillä vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat oleellinen osa alan tuotantoa ja, Pohja lisää.
Maistuva päivä -teemaviikon aikana yhteensä 23 ETL:n jäsenyritysten toimipaikkaa ympäri Suomen avaa ovensa vieraille. Tutustumiskäynnille pääsee 39 yläkouluista, ammattioppilaitoksista ja lukioista saapuvaa ryhmää opettajineen.
Vierailuyritykset ja paikkakunnat
Apetit: Kirkkonummi ja Pudasjärvi
Arla: Söderkulla
Atria: Nurmo
Eckes-Granini: Turku
Fazer Leipomot: Lahti ja Vantaa
Fazer Makeiset: Lappeenranta ja Vantaa
Hartwall: Lahti
Helsingin Mylly: Järvenpää
HKScan Finland: Vantaa
Juustoportti: Jalasjärvi
Lantmännen Unibake: Joutseno ja Vantaa
Linseed: Kauhajoki
Länsi-Kalkkuna: Säkylä
Paulig: Helsinki
Saarioinen: Huittinen
Sinebrychoff: Kerava
Suomen Sokeri: Kantvik
Valio: Helsinki ja Suonenjoki
Nuoria vierailemassa Pauligilla Maistuva päivä -tapahtumassa 2019.
Ajankohtaiset aiheet tarjottimella
Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset