Tiedote

Elintarviketeollisuusliitto kannustaa yrityksiä tekemään ravitsemussitoumuksia

Julkaistu:

Valtion ravitsemusneuvottelukunta on tänään julkistanut ravitsemussitoumus-toimintamallin, joka kokoaa yhteen yritysten ja muiden tahojen teot hyvän ravitsemuksen edistämiseksi. Mallilla halutaan helpottaa kuluttajia valitsemaan ravitsemussuositusten mukaisia ruokia ja juomia. Elintarviketeollisuusliiton (ETL) hallitus suosittelee, että yritykset tekevät ravitsemussitoumuksia.

– Ruoka- ja juomayritykset tekevät valtavasti työtä hyvän ravitsemuksen eteen. Olemme valmistelleet toimintamallia yhdessä viranomaisten kanssa ja nyt se saadaan näkyväksi suurelle yleisölle, ETL:n johtaja Marleena Tanhuanpää iloitsee.

Suomalaisten hyvinvointi ja terveyttä ylläpitävä ravitsemus ovat aina olleet hyvin tärkeitä ruokaa ja juomia valmistaville yrityksille. Tutkimusta ja tuotekehitystä on tehty vuosikymmenten ajan.

– Suolan käyttöä on vähennetty merkittävästi ja monet yritykset ovat siirtyneet käyttämään jodioitua suolaa vuonna 2015 annetun virallisen suosituksen mukaisesti. Yritykset kiinnittävät huomiota rasvan laatuun, sokerin määrään ja kasvisten käyttöön. Valikoimiin on tuotu myös pieniä kuluttajapakkauksia kysynnän mukaan, Tanhuanpää luettelee esimerkkejä yritysten ravitsemusteoista.

Yritysten suuresta panostuksesta ja innovoinnista kertoo myös, että Sydänmerkki-tuotteiden määrä kasvaa tasaisesti. Niitä on myynnissä jo noin 1 200.

– Ruuan ja hyvinvoinnin yhteys kiinnostaa ihmisiä entistä enemmän. Se ohjaa elintarviketeollisuuden tuotekehitystä vastaisuudessakin, Tanhuanpää lupaa.

Tuotekehityksessä herkullisuus on aina ykkösasia.

– Jotta tuotetta halutaan ostaa, sen pitää maistua hyvälle. Kehitystyö edellyttää vahvaa osaamista ja monen asian huomioimista. Tarvitaan myös kaupan tukea, että ihmiset löytävät uudet innovaatiot ja kokeilevat niitä.

Ravitsemusteot kokoava uusi toimintamalli vastaa myös Euroopan tason tavoitteisiin. Se antaa monenlaisille yrityksille mahdollisuuden kantaa kortensa kekoon hyvän ravitsemuksen puolesta ja tukee yritysten vastuullisuustyötä.

– Suomessa on noin kaksituhatta elintarviketeollisuuden yritystä, joista valtaosa on pk-yrityksiä. Kaikki kutsutaan nyt mukaan, sillä pienetkin ravitsemusteot ovat tervetulleita. Erilaisten tekojen puroista syntyy vaikuttava virta, Tanhuanpää toteaa.

Tutustu ravitsemussitoumus-toimintamalliin ja tuleviin sitoumuksiin osoitteessa www.sitoumus2050.fi

Lisätietoja

Marleena Tanhuanpää

Johtaja

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset