Tiedote

Elintarviketeollisuusliitto EU-kiertueelle – Keskiössä ruoka-alan iskunkestävyys

Julkaistu:

Elintarviketeollisuusliitto järjestää huhti- ja toukokuussa kuusi maakunnallista keskustelutilaisuutta, joiden keskiössä ovat Suomen ruoka-alan iskunkestävyyden vahvistaminen ja siihen tarvittavat ratkaisut tulevalla EU-vaalikaudella.

Maailman murrosten keskellä selviytyminen edellyttää yrityksiltä kykyä kohdata erilaisia shokkeja, joita aiheuttavat muun muassa ilmastonmuutos ja geopoliittiset jännitteet. Samalla yritysten on sovitettava liiketoimintansa yhteen luonnon kantokyvyn kanssa.

Ruokasektori kohtaa Euroopassa juuri nyt monia ristipaineita: kuluttajien ostovoima heikkenee, kestävyystoimet edellyttävät yrityksiltä investointeja, kustannukset kasvavat ja kansainvälinen kilpailu kiristyy. Koko eurooppalaisen ruoan arvoketjun menestyminen on otettava vahvemmin EU-politiikan tavoitteeksi.

– Viime aikojen kriisit ovat tuoneet ruokahuollon tärkeyden koko yhteiskunnan kriisinsieto- ja mukautumiskyvylle aiempaa näkyvämmäksi. Vain kannattava elintarvikeyritys voi tehdä kestäviä investointeja ja huolehtia ruoantuotannosta poikkeustilanteissa, Elintarviketeollisuusliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jukka Ihanus sanoo.

EU-politiikka vaikuttaa merkittävästi ruoka-alan kilpailukykyyn ja menestymisen mahdollisuuksiin. Alan sääntelystä jopa yli 90 prosenttia tulee EU:sta.  Ala pystyy tarjoamaan ratkaisuja moniin aikamme isoihin haasteisiin, mutta tarvitsee tuekseen myös eteenpäin vievää politiikka.

Keskustelutilaisuuksissa haetaan ratkaisuja, miten elintarvikeyritykset pärjäävät maailman murroksissa ja voivat tarjota eurooppalaisille ruokaturvaa. Ajatuksia aiheesta vaihtavat elintarvikeyritysten edustajat, tulevat EU-päättäjät sekä muut alueelliset vaikuttajat.

Kiertue toteutetaan yhdessä paikallisten elintarvikeyritysten kanssa. Tilaisuuksissa kuullaan konkreettisia esimerkkejä siitä, millainen merkitys ruoka-alalla on Euroopalle ja Suomelle, mitä alan iskunkestävyyteen tarvitaan ja mitä se tarkoittaa yrityksen näkökulmasta.

Kiertueen ajat ja paikat:

Ma 15.4. Jyväskylä
Ma 22.4. Lahti
Ma 29.4. Kouvola
Ma 6.5 Seinäjoki
Ma 20.5. Turku
Ti 21.5. Vantaa

Media on tervetullut keskustelutilaisuuksiin! Lähetämme alueiden medioille tarkemman kutsun lähempänä tilaisuuden ajankohtaa.

 

Lisätietoa

Jukka Ihanus

Yhteiskuntasuhdejohtaja

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset