Tiedote

Elintarviketeollisuusliitolle uusi puheenjohtaja HKScanilta

Julkaistu:

HKScan Oyj:n toimitusjohtaja Jari Latvanen on valittu Elintarviketeollisuusliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään vuoden 2018 alusta. Puheenjohtajavalinta tehtiin tänään liiton syyskokouksessa Helsingissä.

– Elintarviketeollisuus on Euroopassa suurin teollisuudenala ja Suomessakin merkittävä toimiala, joka työllistää suoraan 38 000 henkeä. Koko ruoka-ala antaa työpaikan 340 000 suomalaiselle välilliset vaikutukset mukaan lukien. Se on 13 prosenttia kaikista työllisistä, Jari Latvanen sanoo.

– Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikissa maakunnissa, joiden elinkeinoelämään ne tuovat tervetullutta vireyttä. Matalasuhdanteessakin ala on investoinut vakaasti, koska ihmisten on syötävä ja juotava joka päivä. Lupaavat näkymät viennissä, uudet innovaatiot ja kuluttajien vahva luottamus suomalaisiin elintarvikkeisiin rakentavat valoisaa tulevaisuutta. On huolehdittava, ettei yritysten kasvua ja kehitystä hankaloiteta liiallisella tai hätäisesti valmistellulla sääntelyllä, Latvanen tähdentää.

Syyskokouksessa Elintarviketeollisuusliitolle valittiin myös varapuheenjohtajisto vuodeksi 2018. Ensimmäisenä varapuheenjohtaja jatkaa Valio Oy:n toimitusjohtaja Annikka Hurme ja toisena varapuheenjohtajana Elonen Oy:n toimitusjohtaja Jari Elonen.

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset