Artikkeli

Elintarviketeollisuus tarjoaa töitä myös poikkeuskesänä

Julkaistu:

Vaikka heinäkuu on tilastojen valossa suomalaisten yleisin lomakuukausi, paiskitaan töitä monilla aloilla myös kesäkuukausina. Elintarviketeollisuus tuottaa ruokaa ja juomaa suomalaisille ympäri vuoden ja ala työllistää vuosittain noin 5 000 kesätyöntekijää.

Koronakevät teki osasta kesätyöpaikkoja epävarmoja, mutta esimerkiksi Hartwallilla poikkeustilanne näkyi HR Partner Alina Hassisen mukaan vain muutaman yksittäisen kesätyöpaikan peruuntumisena sekä joidenkin aloitusajankohtien siirtona.

– Meillä on kesätöitä tarjolla myös tänä vuonna, koska esimerkiksi tuotantomme ja logistiikkamme rullaa jatkuvasti. Siksi meillä on palkattu suunnilleen sama määrä kesätyöntekijöitä kuin viime vuosinakin, noin sata henkilöä, Hassinen kertoo.

Yksi sadasta kausityöntekijästä on 21-vuotias Eevert Taipale, joka viettää jo kolmatta kesää töissä Lahden tehtaalla.

– Tänä vuonna tulin Lahteen, sillä minulla oli jo aiempaa kokemusta täällä työskentelystä. Maaliskuussa yliopistojen mentyä kiinni tuli ajankohtaiseksi saada töitä, joten soitin tutulleni täällä ja sain paikan.

Positiivinen ja turvallinen työpaikka

Taipaleen työtehtävät ovat pääasiassa aiemmilta kesiltä tuttuja keräilijän tehtäviä. Kolmivuorotyössä hän kerää varastosta trukilla muun muassa vähittäiskauppojen ja ravintoloiden juomatilauksia kuljetettavaksi asiakkaille.

Taipale oli tehnyt aiemminkin varastotyötä, joten kolmivuorotyön fyysisyys ei tullut hänelle yllätyksenä.

– Työympäristö sen sijaan yllätti. Henkilökunta ja työkaverit ovat positiivisella mielellä ja yhteishenki on hyvä. Myös turvallisuuteen liittyvät asiat hoidetaan täällä meillä ammattimaisesti, Taipale kertoo.

Tuotanto- ja logistiikkatehtävien ohella Taipale on päässyt tutustumaan myös asiakaspalvelutyöhön tehtaan panimomyymälässä ja vierailijakeskuksessa.

– Silti kivointa ja ehdoton etu tässä työssä on ollut se, että tänne on päässyt töihin monta jääkiekkokaveriani. Kauniina hellepäivänäkään ei harmita, kun töitä saa tehdä kavereiden kanssa.

Alina Hassinen kertoo, että kesätyöntekijöiltä saatava palaute on pääasiallisesti positiivista.

– Monet kesätyöntekijöistä ovat vuosien varrella jääneet meille pysyvästi. Tänä vuonna tilanne on erittäin poikkeuksellinen ja teemme parhaamme, jotta tämänkin vuoden kesätyöntekijät ovat meihin erittäin tyytyväisiä, Hassinen sanoo.

Tyytyväiseltä vaikuttaa myös kesätyöntekijä Taipale.

– Tällä viikolla pääsen rekan kyytiin seuraamaan, miten tuotteet toimitetaan asiakkaalle. Iso plussa Hartwallille, että kausityöntekijälle on annettu näin paljon mahdollisuuksia päästä kokeilemaan erilaisia tehtäviä, hän kehuu.

Eevert Taipale osallistui 15.7. Hartwallin järjestämään tempaukseen, jossa toimitettiin vuoden 1968 lava-autolla juomia Lahden satamaan. Kuva: Eevert Taipale

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset