Uutinen

Elintarviketeknologian vahva osaaminen palkittiin innovaatiokilpailussa

Julkaistu:

Ruokamessujen avajaisissa Helsingin Messukeskuksessa 19.4. jaettiin uusi Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinto, jonka sai MÖ Chavre – kaurapohjainen vaihtoehto vuohenjuustolle. 10 000 euron palkinnon lahjoitti Suomen Messusäätiö. Palkintoraadin puheenjohtajana toimi johtaja Marleena Tanhuanpää Elintarviketeollisuusliitosta.

Voittajavalinnan perusteluissa korostettiin MÖ Chavren elintarviketeknologista osaamista ja innovointia tuotekehittelyssä. Raadin mukaan voittaja on myös hieno esimerkki suomalaisesta osaamisesta ja vientikelpoisesta tuotteesta, jollaista ei ole aiemmin nähty.     

Kilpailussa annettiin lisäksi kaksi kunniamainintaa: Fazerin Taste the Future -makeislevylle ja Eleplant Kasvivoimaa -levitteelle. Makeislevyn valmistuksessa ei käytetä lainkaan kaakaota, vaan se tehdään mallastetusta suomalaisesta viljasta. Levite puolestaan on voin haastaja, joka maistuu voilta, käyttäytyy kuin voi ja jota voi käyttää voin tapaan ruuanlaitossa.

­ – Sekä voittajassa että kunniamaininnan saaneissa tuotteissa korostuu elintarviketeknologian vahva osaaminen. Kyseessä ovat uudenlaiset, vaihtoehtoja kuluttajien valintoihin tarjoavat tuotteet, Marleena Tanhuanpää sanoo.

Hänen mukaansa uusi palkinto ja ruoka-alan innovaatiot ylipäänsä nostavat ansaitusti esille tutkimuksen, kehittämisen ja innovoinnin (TKI) merkitystä elintarvikealalla. Kuluttaja hyötyy TKI:stä arkeensa heijastuvina maukkaina vaihtoehtoina.

Elintarviketeollisuus julkisti huhtikuun alussa ensimmäisenä toimialana Suomessa TKI-tiekartan vauhdittamaan entisestään alan investointeja tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Etenkin pienten ja keskisuurten yritysten aktivoiminen TKI-toimintaa on tärkeää.

– Nyt ensi kertaa jaettu innovaatiopalkinto tukee omalla tavallaan elintarviketeollisuuden tuoretta TKI-tiekarttaa, Marleena Tanhuanpää iloitsee.

Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinnon tarkoituksena on nostaa vuosittain esille uusia ideoita sekä kannustaa alan toimijoita kehittämään kuluttajien arkea ja juhlaa helpottavia ratkaisuja.

Kuvat: Messukeskus

Lisätietoja

Marleena Tanhuanpää

Johtaja

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset