Tiedote

Elintarvikeala tarjoaa jälleen nuorille Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelupaikkoja

Julkaistu:

Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ovat sopineet Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmasta elintarviketeollisuuteen vuosille 2023–2025. Liitot haluavat tukea nuorten mahdollisuuksia tutustua työelämään ja elintarvikealaan elintarvikeyrityksissä, jotka tarjoavat monipuolisia työtehtäviä eri puolilla Suomea.

Kesäharjoitteluohjelma on suunnattu alle 18-vuotiaille sekä tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen eli TUVA-koulutukseen osallistuville. Ohjelmaa on laajennettu aiemmista vuosista, jolloin se koski pelkästään peruskoululaisia ja peruskoulunsa päättäviä nuoria.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelupaikkoja haetaan suoraan alan yrityksistä. Tavoitteena on tarjota nuorille omakohtaista kokemusta ruokia ja juomia valmistavien elintarvikeyritysten toiminnasta, työtehtävistä, henkilöstörakenteesta, yhteistyömuodoista sekä elintarvikealan tarjoamista mahdollisuuksista. Yrityksissä nuoret pääsevät tekemään heille sopivaa käytännön työtä.

Kesäharjoitteluohjelman mukainen, kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää yhtäjaksoisesti kestävä työsuhde voi sijoittua ajanjaksolle kesäkuun alusta elokuun loppuun. Nuorella voi olla yksi tämän kesäharjoitteluohjelman mukainen tutustumisjakso saman työnantajan kussakin toimintayksikössä. Ohjelman suorittamisesta maksetaan palkkana 365 euroa.

– Kannustan elintarvikeyrityksiä hyödyntämään harjoitteluohjelmaa ja tarjoamaan nuorille kesätyötä. On tärkeää, että nuoret pääsevät tutustumaan alaan ja oppimaan työelämätaitoja. Hyvin hoidettu kesäharjoittelu jättää myönteisen mielikuvan ja voi ohjata myöhemmin nuorten uravalintoja elintarvikealan puoleen, johtaja Anne Somer Elintarviketeollisuusliitosta sanoo.

– Nuorille suosittelen lämpimästi hakeutumista kesätöihin elintarvikealalle! Yrityksissä pääsee näkemään laajalla skaalalla erilaisia työtehtäviä sekä tutustumaan moderniin, innovatiiviseen tulevaisuuden toimialaan, Anne Somer hehkuttaa.

– Toivomme, että tämä ohjelma tarjoaa laajennettuna aiempaa useammalle nuorelle mahdollisuuden tutustua monipuoliseen elintarvikealaan ja sen työtehtäviin. Lisäksi elintarvikealalla on tarjolla myös pidempiaikaisia kesätyöpaikkoja, SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen sanoo.

Lisätietoja:
Johtaja Anne Somer, puh. 050 345 2134, anne.somer@etl.fi
Liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen, puh. 0400 611 882, veli-matti.kuntonen@selry.fi

Kuva: Fazer

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset