Uutinen

Arla palkittiin pitkäjänteisestä työstään materiaalitehokkuuden hyväksi

Kuva: Arla

Julkaistu:

Kuva: Arla

Elintarvikeyhtiö Arla sai tunnustusta vapaaehtoisesta materiaalitehokkuuden sitoumuksestaan, kun Kestävän kehityksen toimikunnan sihteeristö, ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö sekä valtion ravitsemusneuvottelukunta palkitsivat tänään vuoden 2022 parhaat kestävän kehityksen sitoumukset.

Arla palkittiin elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksen puitteissa tehdystä työstä. Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksessa ovat mukana elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa sekä matkailu- ja ravintola-ala.

Arla on ollut sitoumuksessa mukana sen alkumetreiltä vuodesta 2019 lähtien. Yrityksen pitkäjänteinen työ materiaalitehokkuuden kehittämiseksi ja sitoutuminen ruokahävikin puolittamiseen vuoteen 2030 mennessä tähtäävään tavoitteeseen kiinnittivät palkintoraadin huomion.

Kestävän kehityksen sitoumukset ja ns. green dealit ovat vapaaehtoisia, valtion ja elinkeinoelämän välisiä sopimuksia, joiden avulla haetaan ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin vastaamiseksi.

– Olen erittäin iloinen, että elintarviketeollisuuden tekemä materiaalitehokkuustyö saa tunnustusta. Arlan sitoumus selkeine ja käytännönläheisine toimenpiteineen on erinomainen esimerkki siitä, miten vapaaehtoisella sopimuksella voidaan yhtä aikaa edistää kestäviä toimintatapoja ja saavuttaa kustannussäästöjä, Elintarviketeollisuusliiton vastuullisuusjohtaja Satumaija Levón kiittelee.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen onnitteli palkitsemistilaisuudessa kaikkia sitoumuksistaan huomiota saaneita, joita oli Arlan lisäksi kuusi: Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy, Monetra Oy, Senaatti, Yhteishyvä sekä If Vakuutus.

– Olette mukana edelläkävijöiden joukossa. Sitoumusten avulla jokainen toimija kansalaisesta yritykseen voi asettaa itselleen vaikuttavat tavoitteet ja toimet kestävän kehityksen edistämiseksi. Erityisen ilahduttavaa on yritysten ja julkisten hankkijoiden halukkuus sitoutua vapaaehtoisiin green deal -sopimuksiin, ministeri sanoi.

Vapaaehtoisessa mallissa keinot saa valita itse

 Elintarvikealan materiaalitehokkuussitoumus on elintarvikealan toimijoille suunnattu vapaaehtoinen toimintamalli, jonka tavoitteena on edistää materiaali- ja resurssitehokkuutta elintarvikeketjussa.

Materiaalitehokkuuden sitoumus asettaa raamit alan toimijoiden yhteisille tavoitteille, mutta käytännössä kukin sitoumukseen mukaan lähtevä yritys valitsee itse toimintaansa sopivimmat keinot yhteisiin tavoitteisiin pääsemiseksi.

Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus myös tukee Muovisten kertakäyttöisten annospakkausten kulutuksen vähentämistä koskevaa green deal -sopimusta eli nämä kaksi kokonaisuutta on mahdollista yhdistää.

Kaikki materiaalitehokkuuden sitoumukset löytyvät Sitoumus2050.fi -sivustolta, jonka kautta onnistuu myös oman sitoumuksen tekeminen.

Lue lisää:

Lisätietoja

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset