Pakkausratkaisuja moneen makuun

Pakkauksilla on monta tärkeää tehtävää elintarvikkeiden säilyvyyden, kuljetuksen ja kuluttajakokemuksen kannalta. Elintarvikeyritykset kehittävät jatkuvasti uusia ja kestävämpiä pakkausratkaisuja, kuten biohajoavia ja kierrätettäviä materiaaleja sekä älykkäitä pakkausratkaisuja.

Kuluttajille tuote ja pakkaus ovat kokonaisuus, joten myös pakkausten kehitystyössä on monta näkökulmaa. Yksi tärkeä näkökulma on tuotteiden turvallisuus ja ruokahävikin estäminen, mutta erilaiset pakkausvaihtoehdot auttavat kuluttajia myös tasapainoisen ruokavalion koostamisessa. Kun valittavissa on omiin tarpeisiin sopiva pakkaus, vältytään ruokahävikiltä ja toisaalta voidaan myös monipuolistaa omaa ruokavaliota.

Pakkaus kertoo tuotteen ominaisuuksista, ravintoarvosta, raaka-aineiden alkuperästä ja yhä useammin myös tuotteen vastuullisuudesta. Tieto auttaa tekemään valistuneita valintoja.

MINIsti makeaa!

Cloetta valmistaa MINI-makeispusseja. Pienestä 110–120 gramman koostaan huolimatta ne tarjoavat hyvän valikoiman yrityksen suosituimpia klassikkomakeisia, kuten Hedelmä Aakkoset, Sirkus Aakkoset ja TV Mix. MINI-pussien valikoimaa päivitetään uutuuksilla säännöllisesti.

Yritysesimerkki

Vähemmän on enemmän

Sinebrychoff on panostanut pienempien juomapakkausten saatavuuteen viime vuosina. Yritys valmistaa kaikki suosituimmat Coca-Cola-yhtiön virvoitusjuomat – Coca-Colan, Coca-Cola Zero Sugarin, Fanta Appelsiinin ja Spriten – pienissä 2,5 desilitran juomatölkeissä. Ne ovat pienin saatavilla oleva juomapakkaus päivittäistavarakaupoissa! Juomia on tarjolla myös 2,5 desilitran pulloissa 1950-luvun tapaan.

Lue lisää Yritysesimerkki

Pienempi herkku

Unilever on pienentänyt pakattujen annosjäätelöiden kokoja, jotta 80 prosenttia yrityksen pakkaamista jäätelötuotteista sisältäisi enintään 250 kilokaloria annosta kohden. Useissa maissa toimiva Unilever on sitoutunut parantamaan ravitsemusta myös muilla tavoin.

Lue lisää sitoumuksista Yritysesimerkki

Tutustu myös

Tehokas ja vastuullinen pakkausten kierrätys

Elintarvikeyritykset kehittävät jatkuvasti uusia pakkausratkaisuja ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja pakkausten kierrätettävyyden edistämiseksi.

Pakkaukset