14.06.2011

Panimot ovat suosittuja kesätyöpaikkoja

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyrityksiin tuli tänä keväänä yhteensä lähes 5900 kesätyöhakemusta. Panimot ovat olleet haluttuja kesätyöpaikkoja vuosi toisensa jälkeen.

Panimoteollisuus tarjoaa monipuolisia kesätyöpaikkoja yli 18-vuotiaille eri puolella Suomea. Kesätyöntekijät opiskelevat panimoalan taitoja eniten tuotannossa ja logistiikassa. Lisäksi laboratorio, asiakaspalvelu, myynti ja hallinto tarjoavat kesätyöpaikkoja. Hartwall, Nokian Panimo, Olvi ja Sinebrychoff palkkaavat yhteensä noin 400 kesätyöntekijää joko sijaisiksi tai lisätyövoimaksi.

”Kesä on vilkasta aikaa panimoissa, joissa tehdään töitä kolmessa vuorossa kesäkaudella. Kesätyöntekijät ovat tärkeässä asemassa. Heidän avulla panimoteollisuus pystyy vastaamaan vuoden kuumimman sesongin tarpeisiin ja varmistamaan kesäjuomien toimituksien ja riittävyyden kuluttajille,” sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.

Kesätyö on monelle nuorelle näyteikkuna käytännön työelämään. Kesätöissä nuoret saavat tärkeää tietoa ja kokemusta työelämästä ja erilaisista työtehtävistä. ”Panimoille kesätyöntekijät ovat sijoitus tulevaisuuteen. Kesätyö voi antaa kipinän alalle ja kesätyöntekijöistä voi tulla alalle osaavia työntekijöitä ja kehittäjiä. Panimoalalta löytyy työntekijöitä, jotka ovat aloittaneet kesäpestissä ja kasvaneet ammattilaisiksi vuosien varrella,” toteaa Ussa.

Lisätiedot:
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto Toimitusjohtaja Elina Ussa, p. (09) 148 871 (ETL vaihde), GSM 045 269 7711
Viestintäpäällikkö Outi Jalonen, p. (09) 148 871 (ETL vaihde), GSM 050 370 8677

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry on olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen teollisuuden edunvalvoja. Sen jäsenyritykset ovat Oy Hartwall Ab, Nokian Panimo Oy, Olvi Oyj ja Oy Sinebrychoff Ab. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto toimii Elintarviketeollisuusliitto ry:n yhteydessä, ja se edustaa maamme jalostusarvoltaan kolmanneksi suurinta elintarviketeollisuuden alaa.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.