Blogi - 2019

17.10.2019

Onko keisarilla vaatteita?

Kuka pysäyttäisi ilmastonmuutoksen? Kysymys on tulikuuma ja polttelee myös elintarviketeollisuutta. Työni takia olen miettinyt sitä paljon, sillä suomalaisille pitää tuottaa ruokaa tulevaisuudessakin. Vaihtoehto ruuantuotannon lo...

» Lue lisää

25.09.2019

Brexitin epäsuorat vaikutukset askarruttavat Suomessa

kirjoittanut Marika Säynevirta

Kaupankäynti elintarvikkeilla Ison-Britannian kanssa on Suomelle alijäämäistä. Ruokia ja juomia tuotiin Britanniasta tämän vuoden tammi-kesäkuussa noin 50 miljoonan euron arvosta viennin arvon ollessa noin 20 miljoonaa. Suomen kok...

» Lue lisää

09.09.2019

Ruokahävikkiin on varaa vaikuttaa

Ruokahävikistä on muodostunut elintarviketuotannon kestävyyteen liittyvä kestoteema – ja syystäkin. Hävikki, hukka, ylijäämä, tähde, jäte. Muun muassa näitä termejä käytetään puhuttaessa elintarvikkeista, jotka eivät syystä tai t...

» Lue lisää

13.08.2019

Puheenvuoro: Viileitä järkiratkaisuja ilmastokysymyksiin

kirjoittanut Petteri Taalas

Ilmastonmuutos on vähintäänkin tämän vuosisadan suurimpia haasteita ihmiskunnalle. Aiheesta on liikkeellä paljon tietoa mediankin kautta. Välillä isot ja pienet asiat menevät sekaisin. Suomessa erityispiirteenä on ollut ruokavali...

» Lue lisää

19.06.2019

Suomi, varautumisen mallimaa

kirjoittanut Jyri Valmu

Ruuantuotannon omavaraisuus nostatti kiivaan keskustelun Ruotsissa viime kesänä. Ruotsalaisille tuli yllätyksenä, että vakavissa häiriötilanteissa heidän ruokaomavaraisuutensa riittäisi vain kolmeksi vuorokaudeksi. Sen jälkeen oma...

» Lue lisää

07.06.2019

Elintarviketurvallisuus on hyvällä tolalla Suomessa

Juhlallisuudet YK:n elintarviketurvallisuuspäivänä seitsemäs kesäkuuta ulottuvat luonnollisesti myös Suomeen, missä elintarviketurvallisuus on varsin hyvällä tolalla, ainakin toistaiseksi. Harva ymmärtää, kuinka herkkä hyvä tilan...

» Lue lisää

28.05.2019

Terveiset Säätytalolle: Vain kilpailukykyiset yritykset kasvattavat kansantaloutta

Säätytalolla neuvotellaan vielä eduskuntavaalien voittajan, SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen johdolla uudesta hallitusohjelmasta. Siellä ratkaistaan Suomen suunta todennäköisesti seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Neuvoja neuvotteli...

» Lue lisää

19.02.2019

Rahkeet vientiin ansaitaan Suomen markkinoilta

Vienti tarjoaa elintarvikeyrityksille ison mahdollisuuden kasvuun. Vientiin kannustamisen ei kuitenkaan pidä viedä huomiota toimintaympäristön kehittämiseltä kotimaassa. Erityisen tärkeää on huolehtia kilpailun toimivuudesta Suom...

» Lue lisää

04.02.2019

Elintarvikepäivä – kaksi askelta edellä

kirjoittanut Marleena Tanhuanpää

Oletko tullut ajatelleeksi, miten valtavasti osaamista ja tutkimustietoa kiteytyy päivittäin ruokalautasilta syömäämme ruokaan? Tarvitaan ensinnäkin ymmärrystä maataloustieteiden moninaisilta osa-alueilta, kuten kasvintuotannon b...

» Lue lisää

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää