25.10.2022

Ruoka-alan tulevaisuus huomion keskipisteeksi ETL:n maakuntakiertueella

Elintarviketeollisuusliitto järjestää marraskuun ja helmikuun välisenä aikana sarjan maakunnallisia keskustelutilaisuuksia, joissa Suomen ruoka-alan tulevaisuus nostetaan huomion keskipisteeksi.

Jokaisessa manner-Suomen vaalipiirissä pidettävässä tilaisuudessa haetaan ratkaisuja, miten elintarvikeyrityksille varmistetaan kestävä ja innovatiivinen tulevaisuus. Ajatuksia aiheesta vaihtavat alan yritykset, tulevat päättäjät, media sekä muut alueelliset vaikuttajat.

Elintarviketeollisuutta toimii Suomen kaikissa maakunnissa, ja ala on huomattava työllistäjä myös välillisesti. Ruokayritykset tunnetaan vakaina investoijina ja innovaatioiden kehittäjinä. Yritykset turvaavat elintärkeää huoltovarmuuttamme, vastaavat elintarviketuotannon jatkuvuudesta ja huolehtivat osaltaan suomalaisten hyvinvoinnista.

Kiertue toteutetaan yhdessä paikallisten elintarvikeyritysten kanssa. Tilaisuuksissa kuullaan konkreettisten esimerkkien kautta, mitä ruoka-ala tarkoittaa yhteiskunnassamme, millainen merkitys sillä on alueellisesti ja mitä epävarma tulevaisuus voi yrityksille merkitä.

– Ruoka kiinnostaa ihmisiä laajasti. Huoltovarmuus, ruuan hinnan nousu ja Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset lisäävät entisestään tarvetta käydä ruokakeskustelua, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Mikko Käkelä sanoo.

– Yritykset rakentavat tulevaisuuden menestystään maailmassa, joka muuttuu vauhdilla. Kestävän ja kehittyvän tulevaisuuden turvaaminen on tärkeää alueiden elinvoimaisuudelle kaikkialla Suomessa. Ruoka-alan vaikutukset ulottuvat laajasti koko yhteiskuntaan, kansantalouteen sekä ihmisten työmahdollisuuksiin ja valintoihin kaupan hyllyllä, Käkelä muistuttaa.

Maakuntakiertueen ajat ja paikat:

Ma 14.11. Häme | Lahti

Ma 21.11. Helsinki

Ma 28.11. Pirkanmaa | Tampere

Ma 5.12. Varsinais-Suomi | Turku

Ma 12.12. Savo-Karjala | Kuopio

Ma 9.1. Keski-Suomi |Jyväskylä (Vaajakoski)

Ma 16.1. Satakunta | Säkylä

Ma 23.1. Vaasa | Seinäjoki

Ma 30.1. Kaakkois-Suomi | Kouvola

TI 31.1. Uusimaa | Vantaa

Ma 6.2. Oulu

Ma 13.2. Lappi | paikkakunta tarkentuu

Media on tervetullut keskustelutilaisuuksiin! Lähetämme alueiden medialle tarkemman kutsun lähempänä tilaisuuden ajankohtaa. Tutustu vaalitavoitteisiimme!

Lisätietoja

Yhteiskuntasuhteiden johtaja
Jukka Ihanus
whxxn.vunahf@rgy.sv
050 463 9929
@jukka_ihanus

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.