27.05.2021

ETL:n vuosikertomus 2020 julkaistu

Koronapandemian rantauduttua Suomeen alkuvuodesta 2020 usean organisaation, myös Elintarviketeollisuusliiton, toiminnan luonne muuttui suurelta osin toimintasuunnitelman kirjauksista huoltovarmuuden ja poikkeustilan vaatimien toimien hoitamiseksi.

Koronasta huolimatta vaikuttaminen ja edunvalvonta elintarviketeollisuuden liiketoimintaedellytysten vahvistamiseksi ja kannattavan kasvun mahdollistamiseksi jatkuivat.

Vuonna 2020 elintarvikealalle neuvoteltiin useita uusia työehtosopimuksia ja jäsenyrityksiä neuvottiin työsuhdekysymyksissä ennätyksellisen paljon.

Kantavia teemoja elinkeinopolitiikan edunvalvonnassa olivat terveys, hyvinvointi ja vastuullisuus. Ympäristö- ja ilmastovaikutukset nousivat agendalle aiempaakin vahvemmin. Liiton asiantuntijat seurasivat tiiviisti aloitteiden valmistelua EU:ssa ja kotimaassa, osallistuivat sidosryhmäkuulemisiin ja Suomen kantojen valmisteluun.

Liiton merkittävin ympäristövastuun hanke oli tiekartan laatiminen elintarviketeollisuudelle vähähiilisyyteen.

ETL:n toiminnan piirissä on noin kuusisataa elintarviketeollisuuden yritystä, jotka kattavat lähes koko elintarviketeollisuuden tuotannon Suomesta.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.