24.01.2020

Elintarvikeyritykset avaavat ovensa nuorille ensi viikolla

Elintarviketeollisuusliitto (ETL) järjestää yhdessä jäsenyritystensä kanssa 27.–31.1.2020 teemaviikon, jonka aikana koululaisryhmät pääsevät tutustumaan ruokia ja juomia valmistaviin yrityksiin. Maistuva päivä -tapahtuman tavoitteena on esitellä nuorille, miten monipuolisia uravaihtoehtoja elintarvikeala tarjoaa.

– Ala kehittyy jatkuvasti ja suomalainen elintarvikealan osaaminen on huipputasoa. Yritykset tarvitsevat osaavaa työvoimaa ja ne työllistävät ammattilaisia kaikilta koulutusasteilta: työssäoppijoista, ammattiopinnoista ja ammattikorkeakouluista valmistuneista aina yliopistokoulutuksen saaneisiin, ETL:n toimitusjohtaja Pia Pohja kertoo.

– Maistuva päivä on loistava tapa tehdä yrityksiä ja niissä tehtävää työtä näkyväksi, sillä tutustuminen saattaa hyvinkin johtaa kesätyöhön, mielenkiintoon alan opiskelua kohtaan ja työllistymiseen ruoka-alalla.

Suomessa toimii 1 771 elintarviketeollisuuden yritystä, joista valtaosa on pk-yrityksiä. Ala työllistää 38 000 henkeä ja yrityksiä sijaitsee kaikissa maakunnissa.

─ Elintarviketeollisuus on oivallinen ja vakaasti työllistävä valinta, sillä ruokaa syödään joka päivä. Alan ammattilaiset pääsevät myös muovaamaan tulevaisuutta, sillä vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat oleellinen osa alan tuotantoa ja, Pohja lisää.

Maistuva päivä -teemaviikon aikana yhteensä 23 ETL:n jäsenyritysten toimipaikkaa ympäri Suomen avaa ovensa vieraille. Tutustumiskäynnille pääsee 39 yläkouluista, ammattioppilaitoksista ja lukioista saapuvaa ryhmää opettajineen.

Vierailuyritykset ja paikkakunnat

Apetit: Kirkkonummi ja Pudasjärvi

Arla: Söderkulla

Atria: Nurmo

Eckes-Granini: Turku

Fazer Leipomot: Lahti ja Vantaa

Fazer Makeiset: Lappeenranta ja Vantaa

Hartwall: Lahti

Helsingin Mylly: Järvenpää

HKScan Finland: Vantaa

Juustoportti: Jalasjärvi

Lantmännen Unibake: Joutseno ja Vantaa

Linseed: Kauhajoki

Länsi-Kalkkuna: Säkylä

Paulig: Helsinki

Saarioinen: Huittinen

Sinebrychoff: Kerava

Suomen Sokeri: Kantvik

Valio: Helsinki ja Suonenjoki

Lisätietoja Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä -tapahtumasta ETL:n verkkosivuilla.

Nuoria vierailemassa Pauligilla Maistuva päivä -tapahtumassa 2019.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.