28.03.2017

Kesäharjoittelemaan kahdeksi viikoksi elintarvikealalle

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelma tarjoaa nuorille tuiki tärkeää työkokemusta ja mahdollisuuden tienata taskurahaa. Tulevana kesänä harjoitteluun voi päästä myös ruokia ja juomia valmistavaan yritykseen, sillä alan liitot (ETL, Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL ry ja Ammattiliitto Pro) ovat sopineet ohjelman soveltamisesta elintarviketeollisuudessa vuosina 2017 - 2019.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelman tarkoituksena on tarjota koululaisille omakohtaista kokemusta elintarvikealan yritysten toiminnasta, työtehtävistä ja alan tarjoamista mahdollisuuksista. Samalla nuori saa mahdollisuuden tehdä itselle sopivaa käytännön työtä.

Harjoittelun voi tehdä joko työntekijätehtävissä tai toimihenkilötehtävissä. Työntekijätehtäviin voivat hakea peruskoululaiset kymppiluokkalaiset ja peruskoulun päättävät mukaan lukien. Toimihenkilötehtäviin voivat hakea alle 18-vuotiaat peruskoululaiset, kymppiluokkalaiset, ammattistarttilaiset ja lukiolaiset.

Harjoittelu kestää kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää, ja siitä maksetaan vuonna 2017 kertakaikkisena palkkana 335 euroa. Palkka sisältää lomakorvauksen. Harjoittelu ajoitetaan työntekijätehtävissä 1.6. - 15.8. väliselle ajalle ja toimihenkilötehtävissä 1.6. - 31.8. väliselle ajalle.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa haetaan samalla tavalla kuin muitakin työpaikkoja. Nuoren kannattaa olla yhteydessä häntä kiinnostavaan elintarviketeollisuuden yritykseen ja kysyä, ottaako yritys kesätyöntekijöitä Tutustu työelämään ja tienaa -mallilla.

Lisää tietoa Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmasta yleisesti ja hakuohjeita löytyy Kun koulu loppuu -sivuilta.

Ruokia ja juomia valmistavat yritykset työllistävät vakituisesti 38 000 henkilöä eri toimipisteissä ympäri Suomen. Alan opiskelumahdollisuuksiin ja urapolkuihin voi tutustua Maistuva päivä -sivuilla.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.