27.01.2016

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailu etsii herkullisinta oivallusta

Elintarviketeollisuusliiton uutuustuotteita palkitseva Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on käynnistynyt. Kilpailun tavoitteena on esitellä elintarviketeollisuuden maistuvimpia uutuustuotteita ja kannustaa samalla yrityksiä tuotekehitykseen. Yritysten ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 31.1.2016.

- Ruokia ja juomia valmistavat yritykset uudistavat jatkuvasti tuotevalikoimiaan asiakkaidensa toiveiden perusteella. Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on nostanut esille parhaita oivalluksia jo vuodesta 1988 lähtien, kertoo Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen.

- Odotamme jälleen kovatasoista kilpailua, sillä viime vuoden aikana markkinoille on tullut lukuisia kiinnostavia ja maukkaita kotimaisia uutuustuotteita, Juutinen jatkaa.

Raati valitsee tuotteet yleisöäänestykseen

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun esikarsintaraadin jäseniä ovat Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo, Stockmannin laatupäällikkö Markus Luhtala, ruokakirjailija Sikke Sumari sekä Elintarviketeollisuusliitosta toimialapäällikkö Marika Säynevirta ja johtaja Marleena Tanhuanpää.

Raadin tehtävänä on puntaroida aistittavan laadun ja kaupallisten menestymisnäkymien ohella tuotteen merkitystä kuluttajalle arjen helpottajana ja houkuttelevana makunautintona. Arvioinnissa painotetaan tuotteen uusia ja oivaltavia ominaisuuksia tuoteryhmässään.

Raati valitsee yritysten kilpailuun lähettämistä tuotteista viisi finalistia keväällä pidettävään yleisöäänestykseen. Voittajaksi yltää eniten yleisön ääniä saava tuote. Viime vuonna yleisö nosti voittajaksi puurokulttuurin edelläkävijän Fazer Alku Sadonkorjuupuuron.

Voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 17.5.

Kilpailuun voivat osallistua Suomessa kehitetyt ja valmistetut elintarvikkeet, jotka ovat tulleet myyntiin edellisen vuoden aikana. Yritykset voivat ilmoittaa tuotteitaan mukaan kilpailuun tammikuun loppuun asti. Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 17.5.2016.

Kilpailun vaiheita voi seurata Twitterissä tunnisteella #vuodenelintarvike.

Lisätietoa kilpailusta
Vuoden Suomalainen Elintarvike -logo: ETL:n kuvapankki

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.