08.03.2016

Tilastoja elintarvikkeiden viennistä ja tuonnista vuonna 2015

Elintarvikeviennin arvo tammi-joulukuussa 2015 oli ulkomaankauppatilastojen mukaan 1 327,9 miljoonaa euroa eli 8,6 % vähemmän kuin vuotta aiemmin (jalostetut elintarvikkeet -10,5 % ja maataloustuotteet 1,4 %). Merkittävimmät teollisuuden vientituotteet olivat alkoholijuomat, voi ja muut rasvat, maitojauhe ja muut maitovalmisteet. Katso tarkemmin tilastopalvelusta.

Venäjän viennin arvo tammi-joulukuussa oli 112,8 miljoonaa euroa eli 64 % alemmalla tasolla kuin edellisvuonna (jalostetut elintarvikkeet -64 % ja maataloustuotteet 0 %). Venäjän osuus koko elintarvikeviennistä oli 8,5 %. Merkittävimmät teollisuuden vientituotteet olivat rehuseokset, kahvi (raaka), maltaat, alkoholijuomat ja suklaa. Katso tarkemmin tilastopalvelusta.

Elintarviketuonnin arvo tammi-joulukuussa oli 4 391,3 miljoonaa euroa, eli 2,2 % enemmän kuin vuotta aiemmin. (jalostetut elintarvikkeet 1,6 % ja maataloustuotteet 3,6 %). Merkittävimmät tuontituotteet olivat hedelmät, alkoholijuomat, juusto ja muut elintarvikkeet. Katso tarkemmin tilastopalvelusta.

Lähde: Tulli

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.