12.10.2016

Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä tarjoaa elämyksiä koululaisille

Ruokien, herkkujen ja janonsammuttajien tekemiseen tarvitaan monenlaisia osaajia. Suomessa on noin 1 700 elintarviketeollisuuden toimipaikkaa, joissa valmistetaan ruokia, juomia, leivonnaisia ja makeisia. Niissä työskentelee noin 38 000 henkilöä erilaisissa ja haastavissa työtehtävissä. Koska ruokaa syödään joka päivä, elintarviketeollisuus on moniin muihin aloihin verrattuna vakaa työllistäjä.

Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä on koululaisten vierailupäivä, jonka ETL järjestää vuosittain yhdessä jäsenyritystensä kanssa. Päivä on tarkoitettu ruoka- ja juoma-alasta kiinnostuneille 8. - 9.-luokkalaisille ja lukiolaisille, ja sen aikana ryhmät tutustuvat vierailukohteena olevaan yritykseen ja oppivat uutta elintarviketeollisuudesta ja alan monipuolisista työtehtävistä.

Aikaisemmin Elintarviketeollisuuden esittelypäivänä tunnettu päivä järjestetään ensi vuonna kymmenettä kertaa. Juhlavuoden kunniaksi päivän nimi muuttui herkullisemmaksi - elämyksiä ja uuden oppimista on luvassa kuten tähänkin asti!

Seuraava Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä on 25.1.2017. Vierailukohteita on aikaisempia vuosia enemmän: yhteensä 27 elintarviketeollisuuden toimipaikkaa ympäri Suomen avaa ovensa koululaisille.

Maistuvan päivän vierailukohteet

Apetit Ruoka Oy, Säkylä Juustoportti Oy, Jalasjärvi
Apetit Kala Oy, Kuopio
(ryhmän koko maks. 10 henkeä)
Kaslink Foods Oy, Koria
Apetit Ruoka Oy, Helsinki
(ryhmän koko maks. 10 henkeä)
Lagerblad Foods Oy, Helsinki
Apetit Ruoka Oy, Pudasjärvi Lantmännen Unibake Finland, Vantaa
Arla Oy, Söderkulla Länsi-Kalkkuna Oy, Säkylä
Atria Suomi Oy, Nurmo Maustaja Oy, Pyhäntä
Fazer Leipomot, Vantaa Mildola Oy, Kirkkonummi
Fazer Makeiset Oy, Vantaa Paulig Oy, Helsinki
Fazer Makeiset, Lappeenranta Saarioinen Oy, Sahalahti
Froneri Finland Oy, Turenki Suomen Sokeri Oy, Kantvik
Oy Halva Ab, Vantaa Valio Oy, Helsinki
Oy Hartwall Ab, Lahti Valio Oy, Lapinlahti
HKScan Finland, Forssa Vuohelan Herkku Oy, Hartola
HKScan Finland, Vantaa

Koulut voivat hakea Maistuvan päivän yritysvierailulle 11.11.2016 saakka. Lisätietoa tapahtumasta ja koulujen hakemuslomake löytyy täältä.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.