Elintarviketeollisuuden toimihenkilösopimuksista neuvottelutulokset
Elintarviketeollisuusliitto ry ja Ammattiliitto Pro ry ovat tänään saavuttaneet neuvottelutulokset kilpailukykysopimuksen mukaan neuvoteltavista asioista. Neuvottelutulokset koskevat elintarviketeollisuudessa työskenteleviä toimihenkilöitä, ja niiden piiriin kuuluu noin 5 000 toimihenkilöä. Sopimukset tulevat voimaan osapuolten hallitusten hyväksyttyä neuvottelutulokset.
Neuvottelutulosten mukaan työaikaa pidennetään paikallisesti sopimalla. Neuvottelutulokset ovat kilpailukykysopimuksen mukaiset, ja henkilöstön edustajien toimintaedellytyksiä kehitetään paikallisen sopimisen edistämiseksi.
– Vaikeista lähtökohdista alkaneet neuvottelut sujuivat hyvässä neuvotteluilmapiirissä, ja ratkaisu ilmentää järjestöjen välistä hyvää luottamusta sekä hyviä neuvottelusuhteita, toteaa työmarkkinajohtaja Mika Lallo Elintarviketeollisuusliitosta.
– Ammattiliitto Pro osoitti neuvotteluissa hyvää vastuunkantoa. Olemme tyytyväisiä siihen, että kilpailukykysopimuksen mukaiset neuvottelutulokset saatiin tehtyä elintarvikealalla, jatkaa Lallo.
» Takaisin