30.05.2016

Elintarviketeollisuuden toimihenkilösopimuksista neuvottelutulokset

Elintarviketeollisuusliitto ry ja Ammattiliitto Pro ry ovat tänään saavuttaneet neuvottelutulokset kilpailukykysopimuksen mukaan neuvoteltavista asioista. Neuvottelutulokset koskevat elintarviketeollisuudessa työskenteleviä toimihenkilöitä, ja niiden piiriin kuuluu noin 5 000 toimihenkilöä. Sopimukset tulevat voimaan osapuolten hallitusten hyväksyttyä neuvottelutulokset.

Neuvottelutulosten mukaan työaikaa pidennetään paikallisesti sopimalla. Neuvottelutulokset ovat kilpailukykysopimuksen mukaiset, ja henkilöstön edustajien toimintaedellytyksiä kehitetään paikallisen sopimisen edistämiseksi.

– Vaikeista lähtökohdista alkaneet neuvottelut sujuivat hyvässä neuvotteluilmapiirissä, ja ratkaisu ilmentää järjestöjen välistä hyvää luottamusta sekä hyviä neuvottelusuhteita, toteaa työmarkkinajohtaja Mika Lallo Elintarviketeollisuusliitosta.

– Ammattiliitto Pro osoitti neuvotteluissa hyvää vastuunkantoa. Olemme tyytyväisiä siihen, että kilpailukykysopimuksen mukaiset neuvottelutulokset saatiin tehtyä elintarvikealalla, jatkaa Lallo.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.