02.12.2015

Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen pettymys – kilpailukykyä parannettava muilla keinoilla

Elintarviketeollisuudessa ollaan pettyneitä yhteiskuntasopimuksen kaatumiseen ja siihen, että kaikki työntekijöitä edustavat järjestöt eivät olleet valmiita yhteisiin talkoisiin. Elinkeinoelämän järjestöt ovat pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti pyrkineet sopimukseen, jolla Suomen tulevaisuutta ja työllisyyttä olisi voitu rakentaa nykyistä kestävämmälle pohjalle.

Noin 85 prosenttia elintarviketeollisuuden tuotannosta myydään kotimaassa. Koko elintarvikeala elintarviketeollisuus mukaan lukien olisi ehdottomasti tarvinnut yhteiskuntasopimuksen ja hallituksen lupaaman ansiotulojen veroalennuksen kotimarkkinoiden piristeeksi. Nyt piristys muuttuu lisäkiristykseksi, joka entisestään heikentää kotimarkkinoiden kysyntää ja vaikuttaa elintarviketeollisuuden investointeihin ja työllisyyteen.

Yritysten kilpailukyvyn parantaminen on välttämätöntä. Elintarviketeollisuudessa odotukset kohdistuvat nyt hallituksen kaavailemaan niin sanottuun pakkolakipakettiin sekä edessä olevaan liittokohtaiseen työehtosopimusten neuvottelukierrokseen. Elintarviketeollisuudessa työehtosopimukset ovat voimassa tammikuun 2017 loppuun.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.