16.09.2015

Poliittinen mielenilmaus 18.9. hankaloittaa yritysten toimintaa muutenkin haastavassa tilanteessa

Poliittiseen mielenilmaukseen perjantaina 18.9.2015 osallistuu Elintarviketeollisuusliiton tämänhetkisten tietojen mukaan noin 4 000 elintarviketeollisuuden palveluksessa olevaa henkilöä. Se on 12 prosenttia elintarviketeollisuudessa työskentelevistä.

Elintarviketeollisuudessa työskentelee yhteensä 33 000 henkeä 2 000 toimipaikassa. Mielenilmauksen vuoksi työt häiriintyvät noin 20 yrityksessä. Mielenilmaukseen osallistuvien palkanmaksu keskeytyy töistä poissaoloa vastaavasti. Elintarviketeollisuusliitto on lähettänyt jäsenyrityksilleen yksityiskohtaiset ohjeet.

Elintarviketeollisuuden tuotanto on laskenut vuodesta 2013. Tämän vuoden tammi-kesäkuussa lasku jyrkkeni 5 prosenttiin.

Mielenilmaus hankaloittaa yritysten toimintaa muutenkin haastavassa tilanteessa. Levottomuudet työmarkkinoilla vaikuttavat myös yritysten investointihalukkuuteen Suomessa.

Suomen taloudellinen tilanne on erittäin vaikea. Jotta tilanne saadaan käännettyä paremmaksi ja työllisyys kohenemaan, työelämään tarvitaan rakenteellisia vallitsevaan toimintaympäristöön sopivia uudistuksia.

Lisätiedot:
työmarkkinajohtaja Mika Lallo, p. 0400 834 412

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.