06.05.2015

Elintarviketieto esiin! Koulutukset auttavat yrityksiä kertomaan ruuasta oleellisen

Elintarviketieto esiin! -koulutushankkeessa esitetään havainnollisesti, mitä tietoja elintarviketietoasetus edellyttää ruoka-alan yritysten kertovan asiakkailleen.

Hankkeessa valmistuvat verkkotekstit, videot ja powerpoint-esitykset on tarkoitettu ruokateollisuuden, ammattikeittiöiden ja kaupan henkilöstölle, yritysneuvojille, koulutuksen, elintarvikevalvonnan ja järjestöjen ammattilaisille sekä alan opiskelijoille ja opettajille.

Helpottaa yrittäjän ja kuluttajan elämää

EU:n elintarviketietoasetus määrittelee aikaisempaa tarkemmin elintarvikkeista annettavia tietoja. Asetuksen tarkoituksena on tarjota kuluttajille entistä selkeämpi kuva siitä, missä ja mistä elintarvikkeet on valmistettu sekä mitä ainesosia, ravintoaineita ja allergeenejä ne mahdollisesti sisältävät.

Nyt tietojen antamista säädellään tarkemmin pakattujen elintarvikkeiden lisäksi pakkaamattomien ruokien myyntipaikoilla, esimerkiksi torikojulla tai paistopisteessä. Laajennus koskee myös elintarvikkeiden nautintapaikkoja, eli kahviloita, ravintoloita ja muita paikan päällä syötävää tai mukaan otettavaa valmista ruokaa myyviä toimijoita.

Samalla kuluttajan harhaanjohtamista pyritään ehkäisemään. Sopiva määrä tietoa lisää elintarviketuoteturvallisuutta ja helpottaa asiakkaan ostopäätöstä, eli kaikki voittavat!

Koulutukset jatkuvat kevääseen 2016.

Elintarviketieto esiin! -koulutusmateriaali valmistuu syyskuun alussa 2015.
Alueellinen koulutuskiertue kaiken kokoisille ruoka-alan yrityksille toteutetaan syyskuusta 2015 toukokuuhun 2016. Siihen kuuluu 12 tilaisuutta ympäri maan. Koulutukset järjestää Maa- ja kotitalousnaiset yhteistyössä alan ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen kanssa.

Hanketta koordinoi Ruokatieto Yhdistys ry kumppaneinaan Elintarviketeollisuusliitto ry ja Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. Maa- ja metsätalousministeriö rahoittaa hanketta yhdessä hankekumppanien kanssa.

Koulutusten ajankohdat vuonna 2015:

  • 16.9.2015 Helsinki, Haaga-Helia AMK, Haagan yksikkö
  • 22.9.2015 Kuopio, Pohjois-Savon ammatti- ja aikuisopisto
  • 29.9.2015 Tampere, Ahlmanin ammattiopisto
  • 6.10.2015 Oulu, Oulun seudun ammattiopisto, Myllytulli
  • 8.10.2015 Joensuu, Pohjois-Karjalan aikuisopisto
  • 13.10.2015 Mikkeli, Mikkelin AMK, Kasarmin Kampus
  • 10.11.2015 Jyväskylä, Jyväskylän AMK

Materiaalit ja koulutuskalenteri julkaistaan syksyllä 2015 osoitteessa www.ruokatieto.fi/elintarviketieto.

Lisätietoja

Johtaja
Marleena Tanhuanpää
zneyrran.gnauhnacnn@rgy.sv
040 528 2207
@martanhuanpaa

Kehityspäällikkö, Maa- ja kotitalousnaisten keskus ry
Miia Nätti
zvvn.anggv@znnwnxbgvgnybhfanvfrg.sv
040 515 7089
www.maajakotitalousnaiset.fi

Kommentointi

Nimi:
Otsikko:
Kommentti:
Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.