12.04.2012

Kännissä olet ääliöstä kohtuullisuuteen

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on avannut vastuullisesta alkoholinkäytöstä viestivän nettisivuston kohtuullisesti.fi. Sivusto jatkaa Kännissä olet ääliö -kampanjan jalanjäljillä ja tavoitteena on saada aikaan keskustelua Suomessa yhä vallitsevasta humalahakuisesta juomiskulttuurista sekä herätellä jokaista kuluttajaa arvioimaan omaa alkoholinkulutustaan.

Panimoliiton Kännissä olet ääliö -kampanja on pyrkinyt vaikuttamaan asenneilmaston muutokseen ja suhtautumiseen ns. kännijuomiseen. Kampanjan sanoma ”Kohtuullisen alkoholikäytön puolesta – ääliökäyttäytymistä vastaan” on tavoittanut hyvin kohdeyleisönsä. Samaan aikaan suomalaisten suhtautuminen humalajuomiseen on muuttunut entistä kielteisemmäksi.

”Valtaosa suomalaisista täysikäisistä käyttää alkoholia fiksusti, mutta osalle alkoholi on ongelma. Humalahakuinen juomiskulttuuri on ongelma sekä yksilölle että yhteiskunnalle ja haaste vastuullista liiketoimintaa tekeville yrityksille. Haluamme kuluttajien nauttivan tuotteita vastuullisesti ja kohtuudella”, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.

Kohtuullisesti.fi jatkaa vastuullisesta alkoholinkäytöstä puhumista. Sivusto jakaa tietoa vastuullisuudesta ja kohtuullisuudesta – etenkin niiden hyvistä vaikutuksista elämääsi tänään ja huomenna. Hyviä syitä kohtuullisuuteen nimittäin riittää. Sivustolta löydät oman syysi.

Panimot haluavat aktiivisesti kehittää juomatapakulttuuria kohti vastuullista kohtuukulutusta. ”Absoluuttinen alkoholinkulutus Suomessa on alle keski-eurooppalaisen tason, mutta kännijuominen on meille tyypillisempää ja se aiheuttaa vakavia ongelmia. Kieltoja tehokkaampaa on pitkäjänteinen valistustyö, johon panimoala jatkaa merkittävää panostustaan. Toivoisimmekin kumppaneita yhteistyötalkoisiin alaikäisten alkoholinkäyttöä sekä kulttuurissamme vallitsevaa humalajuomista vastaan”, sanoo Ussa.

Kohtuullisesti.fi-sivut tehtiin yhdessä Euro RSCG:n kanssa. Panimot ottavat tunnuksen käyttöön asteittain myös omissa tuotteissaan.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Elina Ussa, p. (09) 148 871 (ETL vaihde), GSM 045 269 7711
Projektipäällikkö Outi Jalonen, p. (09) 148 871 (ETL vaihde), GSM 050 370 8677

Voit seurata Panimoliittoa myös Twitterissä www.twitter.com/panimoliitto

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry on olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen teollisuuden edunvalvoja. Sen jäsenyritykset ovat Oy Hartwall Ab, Nokian Panimo Oy, Olvi Oyj ja Oy Sinebrychoff Ab. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto toimii Elintarviketeollisuusliitto ry:n yhteydessä, ja se edustaa maamme jalostusarvoltaan neljänneksi suurinta elintaviketeollisuudern alaa.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.