27.04.2012

Elintarvikepäivä 2012 tarjoaa kotimaista ja kansainvälistä huipputietoa

Ajan hermolla olevaa tietoa joka kevät tarjoava Elintarvikepäivä kokoaa jälleen noin tuhat elintarvikealan edustajaa Helsingin Messukeskukseen. Päivän avausjaksossa ja kuudessa rinnakkaisohjelmassa kuullaan yhteensä lähes 60 esiintyjän puheenvuorot. Elintarvikepäivä huipentuu Tähtituote 2012 -kilpailun voittajan julkistamiseen.

Elintarvikepäivän paljon kiinnostusta herättäneessä avausosuudessa puhuvat Nestlén globaalin ruokajärjestelmän asiantuntija, corporate head of agriculture Hans Jöhr sekä kaupan ja jakelun tehokkuuden ja oikeudenmukaisuuden lisäämiseen perehtynyt europarlamentaarikko Anna Maria Corazza Bildt. Ajankohtainen keskustelu vallasta ja sen muodoista elintarvikeketjussa jatkuu kaupallisessa rinnakkaisohjelmassa, jossa puhujana on muun muassa erikoistutkija Tom Björkroth Kilpailuvirastosta.

Kansainvälistymisosiossa eväitä elintarvikealan kasvuun tarjoilee Finpro Pietarin senior consultant Olga Makeeva. Hän kertoo sähköisen kaupankäynnin mahdollisuuksista Venäjällä. Eri aistien huomioiminen elintarvikkeissa ja pakkauksissa on tuotekehityksen uusi trendi. Suositussa tuotekehityksen rinnakkaisohjelmassa siitä kertoo Oxfordin yliopiston professori Charles Spence. Lainsäädännön osiossa lainsäädäntöneuvos Anne Haikonen kertoo uuden kuluttajatietoasetuksen myötä tulevista merkittävistä muutoksista.

Elintarvikepäivän tieteellisessä osiossa syvennytään ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholmin johdolla painonhallinnan haasteisiin ja keinoihin. Osiossa esiintyy esimerkiksi Wageningenin yliopiston professori Kees de Graaf, jonka aiheena on erilaisten ruokien ja energiansaannin säätelyn yhteys. Viestinnän rinnakkaisohjelmassa kysytään, kuka vie ja hallitsee ruoka-aiheista keskustelua. Kuumien ruokateemojen kehitystä ja merkitystä arvioi Helsingin yliopiston ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä, joka nähdään myös kolumnisti Pekka Seppäsen luotsaamassa pienten ja suurten toimijoiden roolia ruotivassa paneelikeskustelussa.

Elintarvikepäivä on elintarvikealan suurin vuotuinen seminaari. Sen järjestää Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö yhdessä Elintarviketeollisuusliiton kanssa. Säätiö tukee päivän tuotolla jatko- ja täydennysopintoja sekä tutkimushankkeita.

Elintarvikepäivä kello 9–16 ja Tähtituote 2012 -julkistamisjuhla kello 16.15–19.30 Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 8.5.2012. Lue tapahtumasta lisää: www.elintarvikepaiva.fi.

Lisätiedot:
johtaja Marleena Tanhuanpää, p. (09) 1488 7222

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.