12.04.2012

Elintarvikealan työmarkkinajärjestöt kannustavat nuoria elintarvikealalle

Elintarvikealan työmarkkinajärjestöt ovat käynnistäneet viestintähankkeen, jolla peruskoulu- ja lukioikäisiä kannustetaan hakeutumaan elintarvikealan koulutukseen ja aikaa myöten elintarviketeollisuuden palvelukseen.

Hankkeessa kerrotaan elintarvikealasta vetovoimaisena uravaihtoehtona peruskoulun ja lukion jälkeen. Tavoitteena on varmistaa, että elintarviketeollisuus saa ammattitaitoisia työntekijöitä tulevaisuudessakin. Lisäksi hanke tukee elintarviketeollisuudessa työskentelyn arvostusta sekä alalla jo olevien ammattiylpeyttä ja me-henkeä.

Nuorille kerrotaan elintarviketeollisuuden osuudesta ruuanvalmistusketjussa, alan yritysten toiminnasta ja työllistävyydestä sekä elintarviketeollisuuden maistuvista työpaikoista. Hankkeessa tuotetaan esittelyaineistoa muun muassa verkkoon sekä osallistutaan työmarkkinajärjestöjen ja nuorten elintarviketyöntekijöiden kanssa ammatinvalintamessuille ja taitajakisoihin.

Nuorten lisäksi kohderyhmänä ovat koulujen opettajat ja varsinkin opinto-ohjaajat, joiden ohjauksella on suuri merkitys nuorten valintoihin. Opettajille tuotetaan opetussuunnitelmaan sopivaa aineistoa opetuksen tueksi.

Uusien ammattilaisten tarve kasvussa

Elintarvikealan vetovoimaisuus ensisijaisten koulutuspaikkojen valinnassa on laskenut. Ruokaa tarvitaan kuitenkin joka päivä kuten myös ammattilaisia huolehtimaan elintarvikkeiden tarjonnasta. Elintarviketeollisuudessa aukeaa työpaikka arviolta 3500 uudelle osaajalle, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle vuoteen 2025 mennessä.

Yhteistyö alan toimijoiden kesken on tärkeää elintarviketeollisuuden tulevaisuuden työntekijöiden varmistamiseksi. Hyvän yhteistyön avulla alan viesti näkyy laajemmin ja tavoittaa tärkeät kohderyhmät paremmin. Hankkeessa luodaan perusta monivuotiselle viestintäyhteistyölle. Hankkeessa ovat mukana Agronomiliitto, Ammattiliitto Pro, Elintarviketeollisuusliitto ETL, Meijerialan Ammattilaiset MVL ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL. Yhteistyökumppaniksi hankkeeseen on valittu ammatinvalintaviestintään erikoistunut T-Media. MMM on myöntänyt hankkeelle Laatuketjun hankerahoitusta.

Lisätiedot:
Asiamies Heidi Hännikäinen, Agronomiliitto ry, puh. (09) 2511 1645
Sopimusalavastaava Teija Sinisalo, Ammattiliitto Pro, puh. 050 511 4536
Tiedottaja Liisa Katajamäki, Elintarviketeollisuusliitto ry, puh. (09) 1488 7239
Toiminnanjohtaja Juha Yli-Kovanen, Meijerialan Ammattilaiset MVL ry, puh. 0400 602 398
Koulutussihteeri Jaana Saaranen, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry, puh. 020 774 0619

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.