23.10.2012

Alkoholiala panostaa tehokkaaseen itsesääntelyyn koulutuksen avulla

Suomen alkoholivalmistajat ja -maahantuojat ovat sitoutuneet markkinointiviestintää koskevaan itsesäätelyyn. Ala kouluttaa säännöllisesti henkilöstöään ja yhteistyökumppaneitaan noudattamaan eurooppalaisia, kaupallista viestintää varten laadittuja standardeja. Tänään Helsingissä järjestettävässä koulutuksessa perehdytään vastuullisuuteen muun muassa Facebookissa ja digitaalisessa mediassa.

Kansainväliset ja kotimaiset alkoholiyritykset ovat sitoutuneet toimenpiteisiin, joiden tavoitteena on vähentää alaikäisten juomista sekä estää liiallista ja vastuutonta alkoholinkäyttöä. Ensimmäiset itsesääntelykäytännöt on vahvistettu lähes 20 vuotta sitten, ja niitä kehitetään jatkuvasti.

Euroopassa aktiivinen toimija on väkevien alkoholijuomien tuottajien etujärjestö European Forum for Responsible Drinking (EFRD). Sen laatimien Kaupallisen viestinnän yleisten standardien pääperiaatteena on, että alkoholijuomia markkinoidaan vastuullisella ja soveliaalla tavalla, vain aikuisille. Suomessa Alkoholijuomateollisuuden (AJT) ja maahantuojia edustavan Suomen alkoholijuomakauppayhdistyksen (SAJK) jäsenet ovat sitoutuneet noudattamaan EFRD:n standardeja.

”Kannustaminen vastuulliseen markkinointiin on osa alkoholialan laajaa sitoutumista Euroopan komission tavoitteisiin. Tehokas itsesääntelyjärjestelmä edellyttää kaikilta osapuolilta - niin tuottajilta, mainostajilta kuin medialtakin - sääntöjen noudattamista. EFRD järjestää tänä vuonna koulutustapahtuman yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa Suomessa, Latviassa, Kreikassa ja Espanjassa. Tarkoituksena on lisätä itsesääntelyyn liittyvää tietoutta ja taitoja kaikissa mainontakanavissa, erityisesti digitaalisessa mediassa", sanoo Laure Alexandre, Issue Manager Alcohol and Society, alkoholijuomien tuottajajärjestö CEPSistä.

”Tämänpäiväinen koulutustapahtuma on jo kolmas perättäinen jäsenistöllemme suunnattu tietoisku. Olen iloinen, että Facebook on mukana käytännön esimerkkinä sosiaalisesta mediasta. Some ja internet ovat viranomaisille haasteellisia valvottavia, niissä itsesääntely on erityisen tärkeää”, arvioi SAJK:n puheenjohtaja Tarja Uitti.

Lisätietoja: Suomen Alkoholijuomakauppayhdistys (SAJK) ry, http://www.sajk.fi / Puheenjohtaja Tarja Uitti, p. 0207 212 200 Alkoholijuomateollisuusyhdistys / ETL ry Toimialapäällikkö Karri Kunnas, p. (09) 1488 7224

Alkoholijuomateollisuusyhdistys on alkoholijuomateollisuuden edunvalvoja Suomessa. Yhdistyksen jäsenyritykset ovat Altia Oyj, Hermannin Viinitila Oy, Likööritehdas Lignell & Piispanen, Pernod Ricard Finland Oy ja Pramia Oy. Alkoholijuomateollisuusyhdistys toimii Elintarviketeollisuusliitto ry:n yhteydessä.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.