15.08.2011

Veromuutokset toteutettava kotimaisia työpaikkoja riskeeraamatta

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry:n, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry:n, Suomen Jäätelöteollisuus ry:n ja makeisteollisuuden yhteinen kannanotto

Hallituksen on toimittava ohjelmansa mukaisesti, vaativat Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto, Suomen Jäätelöteollisuus ja makeisteollisuuden yritykset. Hallitusohjelmassa todetaan yksiselitteisesti, että ”veromuutokset toteutetaan yritystoiminnan edellytykset ja suomalaisyritysten kilpailukykytekijät huomioiden.”

SEL ja valmisteveron piirissä oleva teollisuus muistuttavat, että hallitus on ohjelmassaan sitoutunut laajentamaan nykyistä veropohjaa ja selvittämään mahdollisen sokeripitoisuuteen perustuvan sokeriveron käyttöönoton vuoden 2013 alkuun mennessä.

Vain muutamiin tuotteisiin kohdistettu valmisteverotus on kilpailua vääristävä ja epäjohdonmukainen. Lisäksi se vaarantaa työpaikkoja, kuihduttaa viennin edellytyksiä ja kannustaa harmaatuontiin. Valmisteverot ulotettiin makeisiin ja jäätelöön vuoden 2011 alussa. Samalla virvoitusjuomien valmisteveroja korotettiin. Toimenpiteillä kerätään tänä vuonna noin 130 miljoonaa euroa.

Nyt voimassa olevaa valmisteveromallia selkeästi laajempaan veropohjaan perustuva sokerivero ratkaisisi verotukselliset ongelmat oikeudenmukaisemmin. Sokerivero kerryttäisi verotuloja ja se voisi vaikuttaa myönteisesti myös kansanterveyteen.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen, SEL, p. 0400 611 882
toimitusjohtaja Tom Lindblad, Fazer Makeiset Oy, p. 0400 452 226
toimitusjohtaja Kari Harila, Oy Panda Ab, p. 020 785 4015
toimitusjohtaja Sakari Kotka, Suomen Nestlé Oy, p. 010 395 1693
toimitusjohtaja Elina Ussa, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto, p. 045 269 7711

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.