24.03.2011

Kahvia juodaan Suomessa ennätyksellisen paljon

Suomen asema kahvinjuonnin kärkimaana maailmassa vahvistui ja Suomen vahva kahvikulttuuri lujittui entisestään. Suomalaiset käyttivät paahdettua kahvia vuonna 2010 peräti 10 kg henkeä kohden. Suomalaiset ovat mieltyneet vaaleapaahtoiseen kahviin, sillä noin 94 % kaikesta juodusta kahvista on vaaleapaahtoista. Makutottumukset ovat kuitenkin monipuolistumassa, mistä kertoo tummapaahtoisten kahvien vähitellen kasvava suosio. Paahdetun kahvin kokonaistoimitukset tuonti mukaan luettuna kasvoivat lähes kaksi prosenttia ennätykselliseen 53,8 miljoonaan kiloon. Kotimaiset paahtimot toimittivat vuonna 2010 kaupalle ja suurkeittiöille paahdettua kahvia 46,4 miljoonaa kiloa, mikä on noin neljä prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Paahdetun kahvin tuonti Suomeen kasvoi edellisvuoden 5,2 miljoonasta kilosta 7,3 miljoonaan kiloon. Suurin osa tuotiin Hollannista. Paahdetun kahvin vienti Suomesta kasvoi 9,2 miljoonasta kilosta 9,5 miljoonaan kiloon. Vienti suuntautui lähinnä Viroon ja Venäjälle.

Raakakahvia tuotiin Suomeen vuonna 2010 yhteensä noin 66,5 miljoonaa kiloa pääasiassa Väli- ja Etelä-Amerikasta. Tärkeimmät tuontimaat olivat Brasilia, Kolumbia, Nicaragua, Guatemala ja Kenia, joiden osuus oli 75 % Suomen koko raakakahvituonnista.

Paahdetun kahvin lisäksi suomalaiset käyttivät pikakahvia yhteensä vajaa miljoona kiloa.

Raakakahvin maailmanmarkkinahinnan kehitys on jatkunut nousujohteisena. Sen hinta on kaksinkertaistunut viime kesästä.

Lisätiedot:
Paahtimoyhdistys / ETL toimialapäällikkkö Marleena Tanhuanpää, p. (09) 1488 7222, GSM 040 528 2207

Paahtimoyhdistys on paahtimoalan edunvalvoja Suomessa. Sen jäsenyritykset ovat Meira Oy, Suomen Nestlé Oy ja Oy Gustav Paulig Ab. Paahtimoyhdistys toimii Elintarviketeollisuusliiton yhteydessä. Lisätietoa kahvista: www.kahvi.net.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.