17.11.2011

Elintarviketeollisuusliiton vastuulliset valinnat -ohjeet opastavat kuluttajaa

Elintarviketeollisuus on vastuullinen toimija. Ala tuottaa vaurautta eri sidosryhmille ja kantaa vastuun niin ympäristöstä kuin eläintenkin hyvinvoinnista. Lisäksi toimenpiteet kuluttajien hyvinvoinnin, terveyden ja ravitsemuksen hyväksi ovat osa vastuullista yritystoimintaa.

Elintarviketeollisuusliitto haluaa tukea ja opastaa kuluttajia tekemään vastuullisia ruokapäätöksiä. ETL:n kotisivuilla julkaistut vastuulliset valinnat -ohjeet kannustavat arvostamaan ja suosimaan suomalaista ruokaa, syömään monipuolisesti ja huolehtimaan hyvinvoinnista sekä olemaan energiatehokkuusekspertti, joka ei heitä ruokaa roskiin.

– Ohjeet kertovat, miten suomalaisesta ruuasta voi nauttia hyvällä omalla tunnolla. Tieltä ei eksy, kun syö lautasmallin mukaan. Herkuttelukin on sallittu, kunhan kuluttaa sen, minkä syö. Viisautta ja säästäväisyyttä on monella tapaa myös se, että kaupasta kotiin kannetut tuotteet päätyvät suuhun eivätkä kaatopaikalle, ETL:n toimialapäällikkö Anna Vainikainen sanoo ja vinkkaa:

– Elintarvikkeita, ruokaa ja juomia, nautitaan joka päivä, joten tuumasta toimeen voi tarttua heti. Vastuulliset valinnat voi huomioida jo seuraavalla aterialla tai kauppalistaa kirjoittaessa.

Hyvää ruokahalua vastuullisesti

ETL:n vastuulliset valinnat -ohjeet löytyvät osoitteessa www.etl.fi/vastuullisuus. Sivuilta löytyy alla olevien ohjeiden lisäksi vinkkejä suomalaisen tuotteen tunnistamiseen, annoksen kokoamisen ja ruokahävikin pienentämiseen. Sivuille on koottu tietoa myös pakkauksen ympäristömerkityksestä ja vastuullisesta yritystoiminnasta.

1. Arvosta ja suosi suomalaista ruokaa
Suomalainen elintarvike on laadukas. Sillä on tuttu ja tunnettu valmistaja, joka kantaa vastuun tuoteturvallisuudesta ja jäljitettävyydestä. Voit myös luottaa, että ruoka valmistuu hyvissä työskentelyolosuhteissa ja eläinten hyvinvoinnista huolehditaan.

2. Syö monipuolisesti ja huolehdi hyvinvoinnistasi
Mietitkö, miten voisit valita ympäristön ja oman hyvinvointisi kannalta oikein? Et eksy tieltä, kun syöt lautasmallin mukaan. Muista myös ravinnon ja liikunnan tasapaino: Kuluta se, minkä syöt!

3. Ole energiatehokkuusekspertti – ruokahävikki nollaksi!
Tehosta ruokaan liittyviä toimiasi. Haasta itsesi energiapihiksi, osta omaa kulutusta vastaavia pakkauskokoja ja käytä tuotteet, jotka kaupasta jääkaappiin kannat.

Lisätiedot:
toimialapäällikkö Anna Vainikainen, p. (09) 1488 7405

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.