11.02.2011

Alkoholijuomateollisuus korostaa yhteistyötä alkoholivalistuksessa

Alkoholijuomateollisuuden mielestä alkoholijuomien mainonnan rajoittaminen ei ole paras keino alkoholikulutuksen vähentämiseksi. Toimialaa edustava Alkoholijuomateollisuusyhdistys peräänkuuluttaa avointa keskusteluilmapiiriä sekä vastuullista yhteistyötä sosiaali- ja terveysalan sekä alkoholielinkeinon kesken. Eri toimijoiden yhtenäinen, selkeä ja johdonmukainen linja on edellytys onnistuneelle alkoholiasennekasvatukselle.

Alkoholiteollisuuden roolia aktiivisena ja vastuullisena valistajana ei ole katsottu suopeasti. – Alkoholiasioista on keskusteltava mahdollisimman rakentavasti ja avoimesti. Alalla on päästävä vastuulliseen yhteistyöhön ja eroon vastakkainasettelusta, Alkoholijuomateollisuusyhdistyksen asiamies Karri Kunnas toteaa ja jatkaa:

– Alkoholijuomateollisuus on valmis yhteistyöhön. Eri toimijoiden keskustelujen pohjalta voidaan synnyttää esimerkiksi yhteinen tavoiteohjelma, jolloin myös alkoholialalla toimivien henkilöiden nykyiset henkilö- ja talousresurssit voidaan hyödyntää paremmin.

– Erilaisten rajoitusten jatkuva lisääminen ei toimi. Suomessa on jo raittius- ja päihdepolitiikkaa, jonka rinnalle tarvitaan aktiivista ja laaja-alaista yhteistyötä sekä alkoholipolitiikkaa, jossa alkoholinkäytön asennekasvatuksella on merkittävä rooli nyt ja tulevaisuudessa yli vaalikausien, painottaa Alkoholijuomateollisuusyhdistyksen puheenjohtaja Kim Lagerstedt.

Suomessa alkoholimainonta on maltillista
Kaavailtu mainontakielto koskisi vain kotimaista TV- ja radiomainontaa. Alkoholijuomien mainonnan lisärajoitukset poistaisivat mainonnan vain kotimaisilta tv-kanavilta ja radiosta. Maamme ulkopuolelta tuleville vaikutteille kielto ei mahda mitään.

– Miten EU:n sisällä voidaan perustella globaalin internet-mainonnan eriarvoinen kohtelu? kysyy Karri Kunnas.

– Kielto ei poista kuluttajien kohtaamaa alkoholimainontaa. Siksi onkin syytä kiinnittää huomiota alkoholitoimialan viestintään ja vastuulliseen asennekasvatukseen, jotka auttavat kuluttajaa kohtaamaan niin kotimaisen kuin kansainvälisenkin markkinoinnin, Kunnas painottaa.

Lisätiedot:
Kim Lagerstedt, Alkoholijuomateollisuusyhdistyksen puheenjohtaja, p. 0400 465 989
Karri Kunnas, Alkoholijuomateollisuusyhdistyksen asiamies, p. 040 1615 443

Alkoholijuomateollisuusyhdistys on alkoholijuomateollisuuden edunvalvoja Suomessa. Yhdistyksen jäsenyritykset ovat Altia Oyj, Hermannin Viinitila Oy, Likööritehdas Lignell & Piispanen ja Pernod Ricard Finland Oy. Alkoholijuomateollisuusyhdistys toimii Elintarviketeollisuusliitto ry:n yhteydessä.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.