25.08.2017

Lausunto elintarviketietojen antamisesta kuluttajille

Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on antanut lausunnon asetusehdotuksesta, jolla muutettaisiin elintarviketietojen antamisesta kuluttajille annettua maa- ja metsätalousministeriön asetusta.

Kuluttaja on kiinnostunut ruuan alkuperästä. ETL pitää tasapuolisuuden vuoksi hyvänä, että alkuperämaan merkitsemisvelvoite laajenee pakatuista elintarvikkeista myös tarjoilupaikoissa kuluttajalle pakkaamattomana luovutettaviin elintarvikkeisiin.

Kuluttajainformaatio ja sen selkeys ovat tärkeitä sekä kuluttajalle että alan toimijoille. ETL esittää huolensa alkuperämaan merkitsemissäädösten määrästä sekä vaatimusten ja määritelmien erilaisuudesta. EU:n elintarviketietoasetuksen, EU:n asetusten 1760/2000 ja 1337/2013 sekä kansallisten 218/2017 ja nyt lausunnolla olevan asetusehdotuksen lisäksi odotettavissa on vielä EU:n täytäntöönpanoasetus, joka koskee Elintarviketietoasetuksen kohtaa § 26,3.

ETL:n keskeisimmät huomiot asetusluonnoksessa kohdistuvat hyväksyttäviin ilmaisuihin. Lue lausunto TÄSTÄ.

* * * * * *
Lausunnon antamisen jälkeen asetusehdotuksen sisältöä rajattiin huomattavasti, minkä vuoksi maa- ja metsätalousministeriö pyysi sidosryhmiltä uudelleen kommentteja.
Lue ETL:n kommentti alkuperämerkinnöistä tarjoilupaikoissa.

Lisätietoja antaa

Johtaja
Marleena Tanhuanpää
zneyrran.gnauhnacnn@rgy.sv
040 528 2207
@martanhuanpaa

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää